Povežite se sa nama

Društvo

DOM ZDRAVLJA: Otpušten radnik obezbjeđenja, kriva pacijentkinja

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Dom zdravlja Podgorica reagovao je povodom incidenta koji se dogodio u zdravstvenom objektu na Koniku, poručujući kako će odgovorni biti odmah kažnjeni

Podsjećamo, Dan je objavio kako su Podgoričanin Dalibor Nikezić i njegova supruga Milica Jadžić podnijeli krivičnu prijavu protiv radnika obezbjeđenja u Domu zdravlja na Koniku, za koga tvrde da je fizički napao i pretukao Jadžićevu.

Iz Doma zdravlja Podgorica navode da je obezbjeđenje intervenisalo nakon što je pacijentkinja na silu pokušala da dođe do terapije.

„Nakon što je u četvrtak jedna pacijentkinja na Koniku, u prostorijama našeg Doma zdravlja, pokušala na silu da dođe do terapije, razračunavajući se unutar objekta sa zdravstvenim radnicima, intervenisalo je obezbjeđenje i sukob sa pacijentkinjom se prenio na plato ispred objekta. Dom Zdravlja nema nadzorne kamere, ali smo kao i pojedini mediji sinoć dobili video zapis dijela incidenta koji je očigledno napravio neko od građana koji se nalazio u prostorijama objekta. Nakon uvida, odlučili smo da prekinemo ugovor o radu sa jednim od službenika obezbjeđenja, jer je u pokušaju da zaštiti zdravstvenu radnicu postupio brutalno i neprimjereno“, navode iz Doma zdravlja.

Dom zdravlja je, kako su istakli, istog trena, ne znajući za video snimak, slučaj prijavio policiji i svi akteri incidenta su istu noć saslušani.

„Postupak je u toku i mi ga ne možemo komentarisati jer nemamo niti možemo imati saznanja o tome šta je tim povodom saopšteno istražnim organima. Pozivamo medije da objave cijeli video zapis koji im je dostavljen jer će neke stvari biti jasnije i očiglednije. Taj snimak već kruži društvenim mrežama i traje nekoliko minuta“, kazali su iz Doma zdravlja.

Čuvajući dostojanstvo pacijenta i poštujući Zakon, kako su istakli, ne mogu javno pojasniti detalje sukoba koji je sa zaposlenim osobljem izazvala pacijentkinja.

„Ono što možemo saopštiti je gotovo neizdrživa situacija za ljekare i zdravstveno osoblje na pomenutom punktu, koja traje godinama i svakodnevno, u prilikama kada se dijele tačno određene terapije. Tada, kao i u četvrtak, nisu bili fizički ugroženi samo zaposleni u Domu zdravlja nego i ostali pacijenti koji se zateknu u holu i čekaonici ali i svaki radnik obezbjeđenja našeg punkta“, saopštio je podgorički Dom zdravlja.

„Nažalost, neprijatnosti i incidentnost sličnog tipa naša pacijentkinja je prouzrokovala više puta i na različitim punktovima  u gradu. Iskreno nam je žao što se ovakve stvari dešavaju i bez obzira na to što posao ljudi iz obezbjeđenja tada podrazumijeva izuzetan napor i kompleksno profesionalno postupanje, nikome ko učini korak više i primijeni nepotrebnu silu neće biti oprošteno niti će proći bez sankcija. Dakle, prekršajno-krivična odgovornost je u rukama državnih organa i to prepuštamo njima, a ono što je kao kazna u našoj nadležnosti stupa na snagu odmah“, saopštila je Služba za odnose sa javnošću Doma zdravlja.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije