Povežite se sa nama

Društvo

DONACIJA MATICE CRNOGORSKE: Više od 100 izdanja biblioteci u Pljevljima

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Narodnoj biblioteci „Stevan Samardžić“ u Pljevljima, predstavnici Matice crnogorske su uručili poklon od preko stotinu primjeraka svojih knjiga i časopisa Matica.

Kako ističu u Matici, među brojnim naslovima poklonjeni su fototipsko izdanje Psaltira s posljedovanjem (1494) iz Crnojevića štamparije, „Crnogorci u Sjedinjenim Američkim Državama 1860–1919“, Šerin Novotni, studiju „Crvena ideja Crne Gore“, Adnana Prekića, „Evropeizacija Crne Gore“, Bojana Jovanovića, zbornik „Crna Gora tri decenije nakon rušenja Berlinskog zida: od AB revolucije do NATO pakta“, „Portreti knjaza Danila I Petrovića“, Saše Brajović.

Direktorica pljevaljske Narodne biblioteke „Stevan Samardžić“ Đina Bajčeta, zahvalila je na vrijednom poklonu kojim je obogaćen njihov knjižni fond.

Istakla je značaj knjige u kulturnoj i građanskoj tradiciji Pljevalja, naglasivši da na tom fonu saradnja sa Maticom crnogorskom ima posebnu ulogu i značaj.

„Radujemo se budućim zajedničkim kulturnim projektima, jer je doprinos Matice crnogorske crnogorskoj državnoj i kulturnoj tradiciji nemjerljiv“, istakla je Bajčeta.

Izdanja je uručio predsjednik bjelopoljskog ogranka Matice crnogorske, Rade Ilić.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije