Povežite se sa nama

Politika

DPS: Aktuelna vlast pjeva nacionalističke pjesme dok je Crna Gora u kolapsu

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Crna Gora je u blokadi i kolapsu sistema, dok aktuelna vlast pjeva svoje himne, saopštio je DPS, komentarišući to što su lideri DF-a i Demokrata, te premijer i predsjednik parlamenta prisustvovali svečanoj večeri nakon dočeka mitropolita Joanikija, gdje su se pjevale, kako navode iz ove partije, nacionalističke pjesme.

Na snimku koji je objavio DPS vide se funkcioneri DF-a Slaven Radunović, Andrija Mandić, poslanica Maja Vukićević, Milan Knežević, Jovan Vučurović, te predsjednik parlamenta i lider Demokrata Aleksa Bečić, njegov partijski kolega Boris Bogdanović, premijer Zdravko Krivokapić…

„Ukoliko je i bilo onih koji su imali dilemu, sinoć su jasno mogli vidjeti ko upravlja ovom državom. Veseli i raspjevani, u trenutku kad je cijela Crna Gora blokirana, jer ovako posvađani i nesposobni nijesu uspjeli ni šest mjeseci nakon formiranja Vlade da donesu budžet. U iću i piću, uz nacionalističke pjesme i istu takvu ikonografiju, nazdravljaju oni koji su državu destabilizovali, a od izvršne vlasti napravili jednu komičnu tvorevinu, a sve zahvaljujući svojoj nesposobnosti, neodgovornosti, grabljivosti za funkcijama, ucjenama“, navode iz DPS-a.

Sabrani pod, kako su kazali, „tuđim zastavama, stojeći pri intonaciji pjesme koja nije himna ni Crne Gore niti bilo koje druge države, rekli su sve o sebi“.

„A oni preostali iz vlasti, koji ćute, tek najbolje govore – i ko su i sa kim su i šta podržavaju. Građani su juče vidjeli ko se želi izdati borcima za sekularno, građansko i evropsko društvo“, saopštio je DPS.

Svaki pojedinac koji je istinski posvećen građanskoj ideji, navode, nezavisno od bilo koje pripadnosti, „nakon prošle večeri više nikad ne treba imati dilemu da li bilo ko iz aktuelne vlasti dijeli iste ideale“.

„Jer, samo je još jednom jasno potvrđeno da je u pitanju grupa konzervativnih desničara, kleronacionalista, onih koji se bezuspješno žele otrgnuti od svoje nacionalističke prošlosti i, naravno, onih koji im na sve to ćute. To su oni koji sa građanima ne žele proslaviti ni 21. maj, niti bilo šta što ima veze sa građanskom i savremenom Crnom Gorom. To su oni koji su još jednom jasno poručili da nijesu čuvari Ustava građanske i sekularne države, na čije su čelo došli prošle godine – i već napravili tektonske poremećaje u njenom funkcionisanju. Neka im i tuđih zastava i nepostojećih himni i prava na ćutnju. Svaki slobodoumni građanin koji se zalaže za evropsku Crnu Goru sada jasno zna ko je ko. A odbrana građanske države, u šta više nema sumnje, proces je koji se sada nameće kao ključni prioritet“, kazali su iz DPS-a.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije