Povežite se sa nama

Vijesti

DPS BERANE: Nakon ustoličenja i neodgovornosti vlasti, naš grad postao novi klaster korone

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

U Beranama 54 novooboljelih samo u jednom danu. Po običaju, izostao je komentar Ministarstva zdravlja na očigledno postojanje novog klastera koji je posljedica ustoličenja uz dokumentovano neodgovorno ponašanje onih koje su nove mjere donijeli samo nekoliko dana ranije, kazali su iz beranskog DPS-a.

– Vođeni primjerom predsjednika Savjeta za borbu protiv korone koji ne nosi masku, ne drži distancu, koristi zajednički predmet sa stotinama drugih ne možemo očekivati odgovorno ponašanje građana. Dvostruke poruke ne prolaze ni kod male djece. Zašto da očekujemo da će ih odrasli usvajati? – pitaju se iz ove partije.

Oni su ukazali na to da smo jedina zemlja u Evropi čiji premijer nije vakcinisan, pa smatraju da i ne čudi što je vakcinisano samo 33% građana.

– I sve to dok ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović organizuje uništavanje vakcina jer im ističe rok trajanja što je direktna posljedica loše organizovane i još lošije vođene tzv. masovne vakcinacije – ističu iz beranskog DPS-a.

Kazali su da dok se resorna ministarka ne oglašava povodom katastrofalne epidemijske situacije, Crna Gora nastavlja da bude “crni” lider u Evropi.

– Po broju smrtnih slučajeva tokom proteklih 7 dana, preračunato na broj stanovnika, Crna Gora je na prvom mjestu u Evropi. Po broju novooboljelih u protekloj sedmici smo na drugom mjestu, iza Srbije. Po broju aktivnih slučajeva, na petom smo mjestu u Evropi. Dok Crna Gora niže crne rekorde, a Vlada doliva ulje na vatru sa projektom ukidanja doprinosa za zdravstvo jedino što vodi spasavanju ljudskih života i zdravstvenog sistema je brza i hitna ostavka Vlade i njene ministarke zdravlja – zaključili su u saopštenju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije