Povežite se sa nama

Društvo

DPS BUDVA: Nečistoća i primitivizam dočekuju turiste u Guči na moru

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Zapušten otpad, nečistoća i primitivizam prizor su grada koji dočekuje turiste u špicu sezone, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS Budva.

“Slike kakve nikad do sad nijesu bile ogledalo Budve, ni ne čude kada se vide kapaciteti njenog prvog domaćina. Tako Carević Budvu polako pretvara u obično primitivno vašarište koje će u širokom luku zaobilaziti svi dosadašnji gosti, jer ona gubi svoju prepoznatljivost lijepog mediteranskog grada”, navodi se u saopštenju.

Nevjerovatno je da predsjednik opštine turističku sezonu u gradu, dodaju, koristi za promociju i najavu festivala u drugoj državi.

“Razumijemo da su pjesma “morem plovi jedna mala barka” uz frulu, kićenje trube novčanicama, svijet kojem pripada Carević i da je to njegov intelektualni domet. Međutim, porazan je osjećaj stanovnicima Budve koji su svjedoci trenutne situacije i puta kojim ide naš grad”, ističe se u saopštenju.

Interesantno je, navode, da izostaju reakcije na ovakve najave u nizu festivala i “orginalne ponude” Budve od strane direktorice NTO Crne Gore Ane Marković, političkog partnera gospodina Carevića.

“A znamo da je njeno zaduženje između ostalog i upravljanje menadžmentom destinacije Crne Gore, prije svega Budve. Čudnije je još da čuvenoj zaštitnici Starog grada, i još po nečega, Boženi Jelušić sada više prijaju zvuci truba od flauta, i to tik uz vjekovne zidine. Možda je ovo i prst sudbine. Sve lijepi motivi za Boženin reprint knjige “Kako je Budva sanjala Mediteran”, ali pod brojem 2. i ovoga puta sa nekim novim Oriđinalima”, zaključuju u saopštenju.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije