Povežite se sa nama

Politika

DPS CETINJE: Odbijanje MCP da se registruje bilo oblik političkog djelovanja

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Postalo je sasvim jasno da je uporno odbijanje Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve da se registruje tokom svih proteklih godina i decenija predstavljalo samo još jedan od mnogih pojavnih oblika njenog političkog djelovanja, o kojem su, uostalom, sasvim otvoreno govorili i neki od najeksponiranijih sveštenih lica Mitropolije, saopštili su danas iz Odbora Demokratske partije socijalista Prijestonice.

Zato, ističu u toj partiji, samu registraciju, obznanjenu uz prisustvo ministra kojem su dani na funkciji zbog negiranja genocida već odbrojani, vide tek kao još jedan vid političkog marketinga pomenute vjerske zajednice, ali i ministra, koji je posebno postao inicijativan i aktivan od kada je premijer zatražio njegovu smjenu.

“Sve ovo, očigledno predstavlja uvertiru u novu epizodu “igra prijestola” koja se bavi smicalicama oko Temeljnog ugovora. Uzgred, zanima nas da li se formulacija iz saopštenja “kroz vjekove bezbroj puta potvrđeni pravni subjektivitet Mitropolije i Eparhije u Crnoj Gori“, odnosi i na Ustav Crne Gore iz 1905. godine ili ovaj stav služi za nametanje još jednog od mnogih mitova u nizu, koji, kako smo već navikli, nema nikakvo uporište u realnosti”, upitali su iz cetinjskog odbora DPS-a.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije