Povežite se sa nama

Politika

DPS CETINJE: Ustoličenje Joanikija je skup koji može ugroziti temeljne vrijednosti kao što su mir i bezbjednost

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Demokratska partija socijalista Prijestonice saopštila je da pozdravlja i ponosna je što su danas u Skupštini Prijestonice velikom većinom izglasani zaključci koji u suštini afirmišu stabilnost Crne Gore, mir i bezbjednost građana kao neprikosnovene vrijednosti.

Kako ističu, DPS Prijestonice, kao vladajuća i dominantna partija u parlamentu Prijestonice, na taj način konkretno je dokazala da se prosperitet svih njihovih sugrađanki i sugrađana može samo graditi kroz otvoreni dijalog, toleranciju i uz poštovanje svih naših istorijskih i tradicionalnih vrijednosti.

“Predstojeći najavljeni događaj ustoličenja Joanikija Mićovića u Cetinjskom manastiru je skup visokog bezbjednosnog rizika koji može ugroziti temeljne vrijednosti kao što su mir i bezbjednost”, navode u cetinjskom DPS-u.

Pozivaju nadležne državne organe da još jednom sagledaju aktuelni trenutak i uvaže ono što je dominantno većinski stav građanki i građana Cetinja i da uz poštovanje Ustava i zakona učine dodatni napor kako bi se sačuvao mir i bezbjednost u Cetinju.

“Pozivamo ih, takođe, da danas usvojene zaključke sprovedu i time na jasan način pokažu da im je stalo do mira i napretka našeg Cetinja”, dodaju.

DPS Prijestonice očekuje da predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti, kao i sve političke partije, činjenjem doprinesu smirivanju postojećih tenzija, kako se ne bi narušio vjekovima građen međuetnički sklad.

“Vjerujemo da niko od nadležnih organa nema pravo da ignoriše usvojene zaključke u Skupštini Prijestonice, jer to može dodatno ugroziti narušeno povjerenje. Istovremeno, sa žaljenjem konstatujemo što predstavnici Demokrata nijesu imali sluha za ono što su usvojeni zaključci i tako sebe pozicionirali na stranu onih kojima je protokolarni skup važniji od onog što misle i osjećaju građani Cetinja”, zaključuju u DPS Prijestonice.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije