Povežite se sa nama

Vijesti

DPS: „Ćutanje MVP izraz poniznosti prema Beogradu“

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore sramotno ćuti i ne preduzima ništa u slučajevima političkim progonom crnogorskih poslanika koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, a posljednji primjer je poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Dragica Sekulić, saopšteno je iz te partije

„Republika Srbija nastavlja sa šikaniranjem poslanica i poslanika crnogorske Skupštine, čime krši niz međunarodnih diplomatskih konvencija. Ovog puta je žrtva bila poslanica DPS Dragica Sekulić, koja je u Srbiju putovala zbog smrti člana porodice. Višesatno zadržavanje u policiji poslanice Sekulić i njenog supruga, zbog šest tableta „Bromazepama“, i to dok su putovali na sahranu, ne može se obrazložiti ničim drugim do političkim progonom poslanika koji su u crnogorskom Parlamentu glasali za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, što su srpski zvaničnici ranije najavljivali“, navode iz DPS-a i podsjećaju da je crnogorska javnost to već vidjela na primjerima poslanice SDP-a Draginje Vuksanović Stanković i poslanika SD-a Damira Šehovića.

Navode da MVP u svim ovim slučajevima ćuti.

„Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore sramotno ćuti i ne preduzima ništa. To nije ništa drugo sem produžetak njihovog sluganstva i poniznosti prema šefovima iz Beograda, ne bi li se dokazali kako dobro obavljaju poslove zbog kojih su instalirani“, piše u saopštenju DPS.

Oni su osudili ovakvo ponašanje srpskih vlasti i navode da će pružiti Sekulić svu neophodnu pravnu i diplomatsku podršku kako zaštitila sebe i svoju porodicu u postupku za koji sama procijeni da je adekvatan u ovom slučaju.

Sekulić je saopštila da je privedena sinoć na graničnom prelazu Špiljani i da je protiv nje podnijeta krivična prijava jer je srpska policija u njenom prtljagu pronašla šest tableta bromazepama.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije