Povežite se sa nama

Ekonomija

DPS: Kad su na vlasti ćute na poskupljenje goriva

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Dok gorivo poskupljuje, cijene rastu, a žestoki kritičari bivše Vlade zaćutali su od kad su na vlasti, saopštio je član Glavnog odbora DPS-a i odbornik te partije u SO Bar Božidar Janković.

On je podsjetio na oštre kritike koje su dolazile iz redova Demokrata i GP URA, a na račun poskupljenja goriva tokom 2017.

„Tada je izvršni direktor URE Mikić za poskupljenje goriva krivio ‘neodgovornu politiku DPS-a’, a poslanik Demokrata Koprivica je kazao kako je to ‘posljedica katastrofalne ekonomske politike Vlade Duška Markovića’. Danas, u novinama čitamo da su na snazi nove cijene goriva, a od decembra primjetna je praksa da cijene goriva samo rastu. Danas, tadašnji kritičari Vlade, a sadašnja pozicija na ovo ne daju odgovor“, kazao je Janković.

Jasno je, kaže, da svoju Vladu ne mogu kritikovati, iako, kako je ocijenio, nemaju šta ni dobro reći: „Ali mislim da bi makar fer i pošteno bilo da se obrate narodu, da djeluje kao da nešto rade i da im je stalo. Nego, izgleda da se oni bave nekim drugim stvarima“.

Za to vrijeme, kako kaže, rastu cijene goriva, ali i cijene brojnih životnih namirnica na tržištu.

„Priča se o ekonomskom prosperitetu, a ustvari imamo totalno urušavanje ekonomskog sistema, gdje građani Crne Gore trpe najveću štetu. Kolege iz pozicije, zašto se sada ne oglasite i objasnite ovo poskupljenje građanima? Vi ćutite, a mi se pitamo da li ste zaista vi kompetentni da pričate o odgovornosti, iliti neodgovornosti jedne Vlade? Vi ste postali prepoznatljivi po ovom drugom, a tako ćete biti i upamćeni – kao neodgovorna Vlada, koja nema ni znanja ni kompetencija da radi svoj posao kako treba, u prvom redu da radi na poboljšanju kvaliteta života svih građana Crne Gore“, istakao je Janković.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije