Povežite se sa nama

Vijesti

DPS: Kadrovskim jačanjem do snažnijeg otpora klero-nacionalizmu u Budvi

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Na Opštinskoj izbornoj konferenciji DPS Budva, nastavio se trend kadrovskog osnaživanja partije. Na konferenciji je učestvovalo 115 delegata koji su izabrali novi Opštinski odbor od 71 člana. Preko pedeset procenata članstva Opštinskog odbora čine nova lica, a po predviđenoj dinamici, u narednih mjesec dana će se izabrati i predsjednik, saopšteno je iz DPS-a.

Oni su konstatovali da bi Budva u što kraćem roku trebalo ponovo da postane sinonim kvalitetnog, visokoplatežnog turizma, razvojnih infrastrukturnih projekata i grad u kojem će dolaziti gosti iz svih krajeva svijeta, budući da je, „zahvaljujući politici aktuelne vlasti, grad izgubio poziciju koja joj pripada na Mediteranu“.

Iz DPS-a su zaključili da je godinu dana nakon lokalnih izbora u potpunosti jasno da u političkoj ponudi postoje dva moguća puta razvoja grada.

– Sa jedne strane partije opozicije koje zastupaju građanske, civilizacijske i evropske vrijednosti, a sa druge je trenutna vlast čija se politička ponuda ogleda u konstantnom demonstriranju primitivizma, nacionalizma i revanšizma – navode oni.

Kazali su da su sigurni da većina građana koji živi u Budvi nije zadovoljna, te da je „politička agenda Demokratske partije socijalista superiornija od svih ostalih i da će u novoj vlasti, čiji će stožer neminovno biti DPS, mjesto naći sve građanske snage kako bi se oduprli talasu klero-nacionalizma“.

Oni su poručili da će ojačani novom energijom, ostati na kursu koji vodi Crnu Goru u društvo znanja, slobode i slobodnih građana, kao i poštovanja vrijednosti sekularne države.

Opštinskoj konferenciji su prisustvovali predsjednik partije Milo Đukanović, generalni sekretar Aleksandar Bogdanović, koordinator ispred Predsjedništva Andrija Nikolić, te koordinator ispred Izvršnog odbora Boris Muratović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije