Povežite se sa nama

COVID-19

DPS KOMISIJA ZA ZDRAVSTVO: „Dok obaramo crne rekorde Vlada praznuje“

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ministarstvo zdravlja, kao i čitava Vlada, u režimu su prazničnih dežurstava, uprkos tome što smo u špicu pandemije i svakoga dana „osvajamo“ nove crne rekorde po broju zaraženih, poručili su iz DPS-ove Komisije za zdravstvo

“Pitamo – da li je zbog toga izostala brza reakcija resorne ministarke na saznanje da pacijente danima liječi kovid pozitivna doktorka. Već sama činjenica da je Ministarstvo to saznalo iz medija, koje su alarmirali upućeni, jasno govori o tome da zdravstvene vlasti uopšte i ne pokušavaju da upravljaju epidemiološkom krizom”, poručuju iz DPS-a.

U najave iz Ministarstva zdravlja o sankcijama prema pojedincima i ustanovama, kako kažu u DPS-u ne vjeruju. Kažu i da je ovo najmanje treći slučaj da kovid pozitivni doktori liječe pacijente.

“Prvi se desio u OB Nikšić, kada je trebalo pregledati stranačkog aktivistu. Drugi slučaj se dogodio u Kliničkom centru Crne Gore. Iz Ministarstva zdravlja nikada nijesu negirali ove događaje, ali nijesu ni procesuirali odgovorne. Između ostalog, vjerovatno zato što bi hijerarhijski morali doći i do sebe. A to nije praksa ministarke. Uvijek do sada kriv je bio neko drugi”, kažu u DPS-u.

Pozivaju zato Ministarstvo zdravlja da, kao i u „slučaju Budva“, procesuira odgovorne i za prethodne slučajeve.

“Jer, ne postoji niti jedan razlog za različite aršine. I da reaguje na katastrofalni razvoj situacije sa rastom broja zaraženih. Podsjećamo da bi aktuelne, “revidirane” mjere, koje očito vode u propast, treba da važe još punih sedam dana. Valjda, dok se praznovanje nadležnih na miru završi. Do tada će i svi u Crnoj Gori biti pozitivni ili bliski kontakti pozitivnih. Jedino će, vjerovatno, nevakcinisanom premijeru fenomenu broj antitijela nastaviti da raste”, zaključuje se u saopštenju DPS-ove Komisije za zdravstvo.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije