Povežite se sa nama

Vijesti

DPS: Krivokapić da kaže ko mu je iz vlasti prijetio građanskim ratom

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Demokratska partija socijalista (DPS) pozvala je premijera Zdravka Krivokapića da saopšti ko mu je iz vlasti prijetio građanskim ratom u Crnoj Gori.

– Zdravko Krivokapić je još jednom sinoć potvrdio da je bio ucijenjen i da je pod tim pritiskom donio odluku da na silu, protivno volji mještana Cetinja, suprotno odluci Skupštine Prijestonice, i stavu velikog dijela Crne Gore, organizuje helikopterski desant na manastir i pancir-ustoličenje Joanikija. Njegova izjava da je u 4:30 sati „prelomio“ i rekao da njegov život „ne vrijedi ni pare“ ako Crna Gora bude uvedena u građanski rat, jasno pokazuje da je hazardersku i bezbjednosno rizičnu odluku, donio pod pritiskom, i to ne samo sveštenstva. Ostao je nedorečen i javnosti duguje odgovor: ko mu je i zašto prijetio građanskim ratom i ko ga je natjerao da postupi suprotno bezbjednosnim procjenama i suprotno državnim interesima – saopšteno je iz te partije.

Nemuštim nastupom i hroničnim problemom da izgovori bilo koju složeniju riječ, Krivokapić se nada, kažu u DPS-u, da će uspjeti da izbjegne odgovornost za plasiranje lažne vijesti o „molotovljevom koktelu“, što je uzgred, smatraju, bio dio hibridnog rata koji je premijer Crne Gore vodio sa stranim obavještajnim službama, protiv građana Crne Gore.

U DPS-u ocjenjuju da naknadno puštanje lažnog snimka na portalu Vijesti, snimljenog tri sata kasnije, nije ništa drugo nego udruženi zakašnjeli pokušaj saniranja štete i dio kriznog menadžmenta, „Kabineta“ i pomenute medijske kuće.

– Sinoć je Krivokapić nazvao kriminalcima i politički izmanipulisanima sve one koji ne žele da žive u Crnoj Gori nejednakih prava za sve, u državi u kojoj se na sve moguće načine podilazi vjerskoj zajednici čiji poglavari, namjerno omalovažavaju Crnogorce u Crnoj Gori, uskraćujući im osnovna vjerska prava. Kada kaže da nema organizatora protesta, tu je u zabludi. Jer on i njegova nesposobna, marionetska vlada su organizatori! Oni koji ne mogu da zaštite prava svojih građana, oni koji postupaju po nalozima Srpske crkve i pritiscima srpskog predsjednika, oni koji dovode u pitanje bezbjednost svojih građana da bi ispunili nečije hirove, oni su pravi inspiratori i organizatori, spontanog protesta građana – istakli su u DPS-u.

Dodaju da konstantan strah Krivokapića da će biti pomjeren sa funkcije, a koji mu podgrijevaju članovi njegove parlamentarne većine, ucjenama, ometa ga da racionalno razmišlja.

– Optužujući DPS da hoće da ga nelegalnim sredstvima smijeni, zaboravlja da je naša partija u skladu sa svim demokratskim procedurama, izvršila primopredaju vlasti i da nam na pamet ne pada da ga rušimo bilo kako sem institucionalno i na izborima. Uzgred, ako ne shvata da je on premijer odavno oborene vlade koja figurira na političkoj sceni da bi završila ono što niko drugi neće, onda je on ozbiljno pomjeren iz ravni racionalnog – naglašeno je u saopštenju.

Ipak, kako kažu u DPS-u, Krivokapić u jednom u pravu.

– Kada kaže da je akcija kakva je izvedena 5. septembra jedinstvena u svijetu, i da će se kao takva ući u udžbenike, sa tim moramo da se složimo. Svakako će se naći u knjigama iz istorije. Kao nezapamćen čin ustoličenja jednog vjerskog poglavara koji je sa neba doletjeo, pod pancirnim ćebetom i uz automatske puške sproveden, u manastir, dok su se mještani Cetinja gušili po kućama od suzavca. Vjerujemo da je ovo jedinstvena akcija i da će takva i ostati vječno. Uvjereni smo da se ovakva sramota neće nikada nigdje na svijetu ponoviti – zaključuju u DPS-u.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije