Povežite se sa nama

Vijesti

DPS: Mrdović se ustremljuje na Glavni grad koji je trenutno jedan od rijetkih funkcionalnih sistema javne uprave

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Mrdović su preporučili da se bavi nepotizmom, bahatošću čelnih državnih ljudi, tajnama zaduživanja, nezakonitim otkazima, imenovanjima po raznim osnovama, ukoliko „uopšte i bude mogla ostvariti pravo na slobodan pristup informacijama“

Klub odbornika Demokratske partije socijalista (DPS) Glavnom grada kazao je da predstavnica NVO Akcija za socijalnu pravdu, koja je u Danilovgradu osnovana kao porodična organizacija Mrdovića, a inače blijeda kopija nekadašnjeg poslodavca Ines Mrdović, nastavlja da radi u interesu novoformirane vlasti.

„Zanemarujući činjenicu da u Crnoj Gori nikada nije bilo više bahaćenja, rođačkog i partijskog zapošljavanja, a sve po unaprijed utvrđenoj šemi koja je definisana čuvenom tabelom “po dubini”, pomenuta “pravna savjetnica” se ustremljuje na Glavni grad koji je trenutno, na nivou države, jedan od rijetkih funkcionalnih sistema javne uprave“, kazali su iz DPS-a.

Mrdović su preporučili da se bavi nepotizmom, bahatošću čelnih državnih ljudi, tajnama zaduživanja, nezakonitim otkazima, imenovanjima po raznim osnovama, ukoliko „uopšte i bude mogla ostvariti pravo na slobodan pristup informacijama“.

„O nekim od tih postupanja ne mora ni tražiti slobodan pristup informacijama, jer priznanja može naći u medijima, kao npr. skandalozno priznanje iz Nacionalnih parkova o tome kako se uhljebljuju partijski kadrovi, direktno kršeći zakone naše države. Vjerujući u posvećenost i objektivnost gospođe Mrdović, preporuka je i da piše o drugim lokalnim samoupravama koje zaista gomilaju administraciju, a učinak i kvalitet rada nije nešto po čemu se prepoznaju“, kazali su iz DPS-a Glavnog grada.

Ističu da administracija u Opštini Budva dostiže 500 zaposlenih, te da se bez obzira na toliki broj službenika nekolicini njih i dalje plaćaju prekovremeni sati.

„Svima nama je postalo nepodnošljivo da svakodnevno gledamo kako se obesmišljavaju institucije sistema, kao i da svjedočimo bahatosti kojom njima upravlja. Skandalozno je što se većina predstavnika nevladinog sektora, nažalost, dobrovoljno stavlja na raspolaganje kako bi se skretanjem pažnje javnosti na trivijalne i često netačno interpretirane informacije, domogle funkcionerskih pozicija koje nova vlast dijeli šakom i kapom“, zaključuje se u saopštenju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije