Povežite se sa nama

Vijesti

DPS: Nadležni da procesuiraju autore govora mržnje

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Demokratska partija socijalista poziva ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina da hitno pronađu i procesuiraju dva lica koja su na društvenim mrežama, građanima Crne Gore koji ne dijele njihove, kako su kazali, šovinističke stavove, uputila užasavajuće prijetnje.

Iz DPS-a navode da je riječ o korisnicima društvene mreže Fejsbuk Radomiru Kneževiću i Milu Pajoviću, koji su u svojim komentarima, između ostalog, poručili „zapucaće teški mitraljezi“, „riješićemo ih se za sva vremena“ i „ako petog neko vaš ne nastrada smatraću to kao svoj najveći poraz“.

– Zapanjeni smo nevjerovatnim primjerima govora mržnje i nadamo se da će autori, koji su pisali pod sopstvenim imenima i prezimenima, biti sankcionisani u skladu sa zakonom – navode oni.

U DPS-u smatraju da je ovaj, kako su kazali, primitivni izliv šovinizma, motivisan konstantnim dizanjem tenzija u društvu koje podstiče Vlada, posebno permanentnim sugerisanjem javnosti da su oni građani koji se mirno bore protiv diskriminacije – zapravo ekstremisti bliski kriminalnim krugovima.

– Pokušaj Vlade da suprotno bezbjednosnim procjenama održi na Cetinju događaj koji bi predstavljao najveći bezbjednosni rizik u savremenoj istoriji Crne Gore, samo podstiče najgore šovinističke aspiracije i ohrabruje razularene nacionaliste – zaključili su iz DPS-a.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije