Povežite se sa nama

Vijesti

DPS: Nadležni da se izjasne o miješanju stranih službi u unutrašnja bezbjednosna pitanja

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Demokratska partija socijalista pozvala je predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića i ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića da se izjasne o navodima koji se odnose na angažovanje pripadnika stranih službi povodom unutrašnjih bezbjednosnih pitanja u Crnoj Gori.

– Zabrinjavajuća je informacija da su specijalne vojne ekipe i obavještajci iz Srbije stigli u Crnu Goru uoči najavljenog ustoličenja, tim prije jer je riječ o subjektima koji nemaju, niti smiju imati bilo kakve formalne ili neformalne ingerencije na teritoriji naše države – kazali su iz komisije za bezbjednost DPS-a.

Kako ističu, ti navodi ih dodatno čude s obzirom na jučerašnje izjave predstavnika vlasti da je situacija u državi stabilna, i da je Vlada drži pod kontrolom.

– Ukoliko su se za pomoć obratili srbijanskim službama bezbjednosti, to znači da su juče državni zvaničnici izrekli laž i da bezbjednosni sektor nije u stanju da sam odgovori izazovima konkretne situacije.

Ovo je još jedan primjer potpune netransparentnosti rada Vlade i zakulisnih radnji iza leđa javnosti. Demokratska partija socijalista, će svakako, obavijestiti naše partnere iz NATO o aktuelnoj situaciji, i činjenici da se u bezbjednosna pitanja u Crnoj Gori, kao ispomoć Vladi, miješaju službe iz susjedne države, koja pritom nije članica tog saveza – kazali su iz DPS-a.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije