Povežite se sa nama

Vijesti

DPS: Nijesmo ovdje gdje jesmo od juče, uvažiti realnost i ne podsticati tenzije

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Demokratska partija socijalista (DPS) pozvala je sve društvene subjekte, predstavnike vlasti u Crnoj Gori i Srbiji, kao i najviše zvaničnike Srpske pravoslavne crkve (SPC), da uvaže realnost i da jedno gotovo tehničko crkveno pitanje, ne bude podsticaj za opasnu destabilizaciju države.

– Nijesmo se ovdje gdje jesmo, našli od juče, već je godinama raznim porukama mržnje i nipodaštavanja – od toga da su Crnogorci kopilad do toga da su izmišljena nacija, uključujući i pohvale koje je na račun onih koji priželjkuju genocid Crnogoraca, davao nedavno upravo mitropolit Joanikije – stvarana ovakva atmosfera. Sad smo tu – gdje jesmo, i onaj ko ne razumije opravdan protest građana, motive za odbranu njihovog ponosa i časti, njihovog prava da ne budu diskriminisani u sopstvenoj državi – taj ne razumije Crnu Goru – ističe se u saopštenju te partije.

Napominju da se premijer Zdravko Krivokapić i vladajuća većina nadmeću od juče ko će pobjeći od sopstvene odgovornosti i pokazati veću nesposobnost da racionalno i realno sagleda situaciju u državi i svoju ulogu u njoj.

Premijer se, kako kažu, po običaju bavi podsticanjem tenzija u ionako napetoj situaciji.

– Samo ga podsjećamo da nije ni građanska Crna Gora, niti je predsjednik države, prijetio građanima, kočoperno im poručujući da će doći bez obezbjeđenja na Cetinje, usput nazivajući učesnike mirnih građanskih protesta kriminalcima. Sve to je radio predsjednik Vlade, pokazujući potpuno odsustvo senzibiliteta za pozive građana Crne Gore koji traže od njega, da se ponaša kao državnik a ne kao zastupnik interesa SPC u Crnoj Gori – navedeno je u saopštenju DPS-a.

Na grajanje, kako kažu, različitih predstavnika vladajuće većine, nije potrebno trošiti riječi: „očekivana predstava uz barijačenje i zapaljive riječi“.

– Ipak, razumijemo ih, jer je za njih bolje da se bave našom partijom nego sami sobom i činjenicom da je godinu dana njihove vladavine prošlo, i sada su dobili i ovjerenu legitimaciju da su nesposobna, pohlepna družina, koja je na vlast došla samo da bi uzurpirala državnu imovinu, zaposlila ukućane i širu rodbinu i pokušala da indoktrinira građane, plaćajući dug Srpskoj crkvi i vlastima susjedne republike koji su ih, posredno ili neposredno, doveli tu gdje jesu – ističe se u saopštenju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije