Povežite se sa nama

Vijesti

DPS: Nikšiću nije potrebna Vučićeva pomoć, sem u odbrani od klerofašizma njegovih podanika

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Danas se sav ushićen oglasio Marko Kovačević, predsjednik Opštine Nikšić, da saopšti kako se sastao sa ideološkim mentorom, Aleksandrom Vučićem i da je tom prilikom zatražio pomoć za naš grad, saopštili su iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Nikšić, ističući da su duboko svjesni činjenice da su Kovačević i njegova lista, jednog dana, morali položiti račune svom finansijeru za sav uloženi novac i podršku kriminalnih grupa koje je slao u toku kampanje za lokalne izbore u Nikšiću, kao i za neočekivano loš rezultat.

“Uz to moralo se ponizno pokazati da će nova lokalna vlast uporno i aktivno učestvovati u realizaciji projekta “stvaranje srpskog sveta”. To je osnovni i jedini cilj ove posjete, a ne nikako pomoć Nikšiću, i to od onih koji treba prvo sebi da pomognu i riješe svoje socijalne i druge probleme. Jedina pomoć Nikšiću koja treba, jeste da se oslobodi ovog neznanja, primitivizma i klerofašizma koji reprezentuje lokalna uprava”, navode u DPS Nikšić.

Ali, dodaju, sa tim će se izboriti sam Nikšić, njegov građanski i slobodarski duh.

“DPS i njen koalicioni partner, za vrijeme vršenja vlasti realizovali su brojne kapitalne projekte poput rekonstrukcije Doma revolucije, zgrade pozorišta, “Tehnopolisa”, Olimpijskog bazena, Trga slobode, izgradnje magistralnih puteva, obilaznice oko Nikšića, sistema za prečišćavanje otpadnih voda, stanova za izbjegla i raseljena lica, penzionere, prosvetare, zdravstvene radnike, pripadnike MUP-a, izgradnje Doma za stare, zapadne tribine Gradskog stadiona, Dvorca kralja Nikole, brojnih gradskih i prigradskih ulica, seoskih puteva i vodovoda, uređenja kvartova, itd”, ističu u nikšićkom DPS-u.

Kako kažu, takođe su realizovani brojni projekti iz oblasti poljoprivrede, turizma, zapošljavanja mladih, kulture i sporta.

“Na dan predaje vlasti u budžetu Opštine Nikšić bilo je 1.500.000 eura sa izmirenim svim pristiglim obavezama. Tako, da Nikšiću nije potrebna pomoć, već vizija razvoja i znanje tj. ono što aktuelnoj lokalnoj upravi nedostaje. Nedostaje im strateško promišljanje, ali i umijeće, jer do sad nijesu započeli niti jedan jedini projekat”, navode u lokalnom odboru DPS.

Dodaju da je razumljiv Kovačevićev moleban za pomoć kreatoru ideje “srpski svet”.

“Kao što je razumljiv i pokušaj da se Nikšić prikaže kao opustošen grad, koga će iz bijede izbaviti spasitelj Vučić. Ljudski molimo Kovačevića da se vrati kući, zasuče rukave i ne bruka Nikšić”, zaključuju u Opštinskom odboru DPS Nikšić.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije