Povežite se sa nama

Vijesti

DPS: „Otimanjem manastira Vlada ruši pravni poredak“

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ono što je Vlada Crne Gore sinoć uradila na telefonskoj sjednici predstavlja pravno nasilje kakvo ne pamti civilizovani svijet i svaka radnja koju preduzme u vezi sa vlasništvom nad Cetinjskim manastirom nema bilo kakvu pravnu težinu, saopštio je danas Miloš Nikolić, portparol DPS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore. Ističe da je pitanju još jedan čin izdaje i najavljuje krivične prijave protiv onih koji su, kako navodi, učestvovali u pomenutom pravnom nasilju

Nikolić navodi da Vlada nema pravo da ucjenjuje građane, a naročito ne organe lokalne uprave, koji u ovom slučaju gazduju objektom.

„Sve to urađeno je planski, u momentu kada ni premijer ni vicepremijer nijesu u državi, što uostalom i sasvim liči na njih. Taman kao što nijesu imali hrabrosti da stanu pred građane Cetinja, tako su danas i pobjegli od odgovornosti. Današnjim aktom Vlade demonstrirana je i nezapamćena hipokrizija budući da je aktuelna većina pokazala da im sada ne smeta da se svojinska pitanja rješavaju pred upravnim organima koje besprizorno zloupotrebljavaju, iako su čitave prošle godine vapili da je to neprihvatljivo i necivilizovano“, piše u saopštenju.

Iz DPS-a pozivaju građane da ostanu suzdržani, naročito jer, kako poručuje Nikolić, ništa što je Vlada preduzela od juče nema uporište u zakonu.

„Iako ova Vlada želi još jednom da digne tenzije do usijanja, nemojte nasjesti na njihove pokušaje koje preduzimaju duboko svjesni da su potpuno pogubili konce. Takođe, najavljujemo da će Demokratska partija socijalista podnijeti krivične prijave protiv onih koji su učestvovali u pomenutom pravnom nasilju, koje, ne samo da ruši pravni poredak Crne Gore, nego može imati i nesagledive posljedice po vitalne vrijednosti crnogorskog društva“, zaključuje se.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije