Povežite se sa nama

Vijesti

DPS POKREĆE INTERPELACIJU ZA SMJENU RADULOVIĆA: MVP širi opasne spinove

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Demokratska partija socijalista će predati Skupštini Crne Gore prijedlog za pokretanje interpelacije i razrješenje ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića zbog toga jer je grubo zloupotrijebio službeni položaj upućujući instrukciju našim ambasadama kako da informišu zemlje domaćine o događajima na Cetinju 4. i 5. septembra, dan prije nego što je i formirana Komisija Biroa za operativnu komunikaciju Vlade Crne Gore koja tek treba da provjeri ponašanje svih aktera i crnogorske policije, saopštio je poslanik DPS-a Andrija Nikolić.

,,Non pejper“ MVP-a: Đukanović i lideri opozicije krivci za incidente na Cetinju?!

On smatra da je Radulović stavio Ministarstvo vanjskih poslova u službu širenja „opasnih spinova koje lansiraju beogradski tabloidi“.

Kako je kazao, Radulović je dužan da odgovori građanima Crne Gore na osnovu čega je sastavio instrukciju za naše ambasade i po čijem nalogu.

– Kako je MVP, prije zvaničnih izvještaja, utvrdilo da je ,,policija djelovala profesionalno“ i svu krivicu pripisalo predstavnicima opozicije predstavljajući ih kao ekstremiste? Pored toga, u dokumentu MVP izrečeno je niz netačnih konstatacija, počev od datuma okupljanja na Cetinju, ulozi aktera iz vlasti i opozicije, te više krivotvorenih informacija o ponašanju državnih organa i povodu za intervenciju policije – navodi Nikolić.

Nikolić je ocijenio da je Radulović svojim instrukcijama izdiktiranim u tzv. non paper-u, diplomatsko konzularne predstavnike Crne Gore stavio u funkciju falsifikatora činjenica i proizveo značajne posljedice po ugled Crne Gore i njenih diplomatskih predstavnika u partnerskim zemljama.

– DPS će prijedlog za pokretanje interpelacije i razrješenje ministra vanjskih poslova ponuditi na potpisivanje svim poslaničkim klubovima koji smatraju da na čelu Ministarstva ne može da bude čovjek koji srozava diplomatsku službu na nivo prizemne propagande – zaključio je u saopštenju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
RIR
RIR
21.09.2021. 13:51

TO je njihovo AUTENTIČNO predstavljanje CG ,
bolje reći autentično predstavljanje njega na čelo MVP
Tužno,sve krivi predhodnici “spržene zemlje” —a
od kompleksa od njih im se i “ spržio mozak”

Sponzor

Najčitanije