Povežite se sa nama

Vijesti

DPS: Premijer da Cetinjane ne plaši silom

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Da je Zdravko Krivokapić istinski premijer Crne Gore ne bi građanima Cetinja prijetio institucijama sistema što brane svoje, već bi se pozabavio time što strana crkva ima povlašćen status u Crnoj Gori, saopštio je cetinjski odbor DPS-a

DPS Cetinje je saopštio i da Krivokapiću na Cetinju nije potrebno obezbjeđenje, jer je on svojim dosadašnjim djelovanjem pokazao da je „politički efemerna ličnost da bi se Cetinjani njime bavili“.

„U Crnoj Gori, premijeru, država i crkva vjekovima su odvojene, pa Vas, kao prvog ministra, ne bi trebalo da interesuje ustoličenje bilo kojeg duhovnog poglavara, osim u mjeri koju propisuje državni protokol i odgovoran odnos prema svim vjerskim zajednicama“, navode iz DPS-a.

Da je, kako kažu, Krivokapić istinski premijer Crne Gore ne bi se slavodobitno pozivao na Cetinje da pečatira poharu crnogorskog sakralnog i duhovnog nasljeđa i na ustoličenje mitropolita tuđe crkve.

„Nego biste s dužnom pažnjom razmotrili bezbjednosnu situaciju i učinili sve da sačuvate mir, jer znate da se Crnogorci, a posebno Cetinjani, neće odreći Cetinjskog manastira, jer je to njihova imovina. Znali biste premijeru, da ste čovjek od vjere, da su Crnogorci vazda sami birali svojega mitropolita i da su tako, čuvajuću iskru slobode, sačuvali i sebe i sopstvenu državu. Nećete valjda, premijeru, sebe upisati u kolo razbraće, koji izdadoše sebe i svoj rod zarad zlatne panagije“, saopštio je DPS.

Poručili su premijeru da ne plaši Cetinjane silom: „I veći i moćniji od vas zube su slomili namećući im stege. Sloboda se na Cetinju ne veže u lance, premijeru. Sebe podastirite kome hoćete, nas ne dirajte“.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije