Povežite se sa nama

Vijesti

DPS: „Pritvor za Veljovića – progon neistomišljenika“

Objavljeno

-

Foto: rtcg
Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Pritvor za savjetnika predsjednika Crne Gore, Veselina Veljovića, režimska je osveta i progon neistomišljenika, saopšteno je danas iz Komisije za bezbjednost i odbranu DPS. Oni su naveli da su institucije u Crnoj Gori izložene političkom uticaju i da se vrši pritisak na pravosuđe

„Komisija za bezbjednost i odbranu sa žaljenjem konstatuje da je tužilaštvo podleglo političkom pritisku i zatražilo određivanje pritvora Veselinu Veljoviću. Izjave Zdravka Krivokapića kako je izdao nalog za Veljovićevo hapšenje, kao i javni pritisak Dritana Abazovića, samo pokazuju da su institucije izložene političkom uticaju i da se metodom zastrašivanja, pravosuđe pritiska kako bi donosilo odluke koje nijesu u skladu sa zakonima nego prije svega sa voljom režima“, navodi se u saopštenju DPS-a.

Navode da se osveta Veljoviću pripremala danima.

„Započelo je dopisivanjem i lažnim tumačenjem njegovog autorskog teksta, kojim se čitava Vlada opsesivno bavila nedjeljama, nastavilo se plasiranjem lažnog hapšenja Veljovića, 12 sati prije nego je i stvarno uhapšen, da bi juče ujutro Krivokapićev osvetnički nagon kulminirao bizarnim tvitom kako je izdao nalog za hapšenje osobe protiv koje je, uzgred, nekoliko dana prije toga podnio krivičnu prijavu?!“, dodaje se.

Ističu da je na pravosudnim organima da ne podlegnu pritisku.

„Jasno je da se Krivokapić i Abazović bave Veselinom Veljovićem, samo da se građani ne bi bavili njima i njihovom sramnom ulogom u organizaciji napada na sopstvene građane i prekoračenju sredstava i ovlašćenja pripadnika Uprave policije koji su u mirne protestante ispaljivali hektolitre suzavca i stotine šok bombi. Na pravosudnim organima je da donesu odluku u vezi sa ovim slučajem, u skladu sa zakon a ne pod pritiskom dvojice političkih osvetnika“, navode iz DPS-a.

„Ono što Krivokapić i Abazović ipak treba da znaju jeste da će gospodina Veljovića istorija pamtiti kao čovjeka koji je uvijek branio dostojanstvo Crne Gore, i odbranio ga onda kada su mnogo sposobniji i jači na njega nasrtali. Kako su prošli ti osvajači megalomanskih ambicija, to građani znaju. Na nekom takvom smetlištu istorije, završiće svoje političke karijere neslavno i dvojac Krivokapić – Abazović“, zaključuje se.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije