Povežite se sa nama

Politika

DPS: RTCG institucija koja će služiti za partijska uhljebljenja

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Iz Demokratske patrije socijalista poručuju da je Radio televizija Crne Gore, nakon nezakonitog izbora generalnog direktora, postala još jedna u nizu institucija koja će služiti za partijska uhljebljenja.

– Tako će televizijom Crne Gore rukovoditi partijski angažovana osoba, doskorašnja portparolka DEMOS-a, politička funkcionerka iz prelazne vlade 2016. a ranije i članica logističke mreže Demokratskog fronta. Eventualno opravdanje da se ona u međuvremenu iščlanila iz političke partije bilo bi nisko vrijeđanje inteligencije javnosti – navodi se u saopštenju te političke partije.

Sa druge strane, kako navode, Radiom Crne Gore rukovodiće kadar kojeg je na funkciju vjerovatno preporučilo učešće u litijama kao i autorski tekstovi na šovinističkom portalu „In4s“.

– Sada je jasno da su konstantni pritisci vlasti na bivši menadžment RTCG, zapravo bile posljedica revanšizma i nestrpljenja da se Javni servis što prije uprepodobi po partijskim kriterijumima. Znajući orijentaciju navedenih kadrova, sasvim je jasno u kom smjeru ide Radio televizija Crne Gore – a da ne bude dileme, pobrinuo se novi menadžment upravo danas, najavljujući u osjetljivom trenutku, povodom pitanja koje dijeli čitavu državu, direktan prenos najavljenog ustoličenja mitropolita SPC sa Cetinja – navodi se u saopštenju.

Pitaju se, kako kažu, kakva bi reakcija bila da je DPS ranije namjeravao da svog portparola ugura na mjesto direktora ključne organizacione jedinice Javnog servisa.

– Jasno je – tada bi se mjesecima oglašavali svi oni koji danas ćutnjom govore prije svega o sebi – zaključuju u saopštenju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije