Povežite se sa nama

Vijesti

DPS: „Sekulović izaziva nesigurnost među građanima“

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović se današnjim izjavama pridružio svojim poslodavcima iz Vlade i Srpske pravoslavne crkve (SPC) u podizanju tenzija među građanima Crne Gore i širenju osjećaja nesigurnosti čak i među onima koje ne zanima nikakva vrsta okupljanja, navodi u reagovanju Demokratska partija socijalista (DPS)

Kako navode, Sekulović je priznao da nema kapacitete za upravljanje sistemom kakav je bezbjednosni, u dijelu poslova koji pripadaju policiji.

„Kada ministar unutrašnjih poslova saopšti da ne može da garantuje bezbjednost bilo kom građaninu na bilo kom dijelu teritorije Crne Gore, to znači da ne kontroliše sistem kojim rukovodi i da nije sposoban da odgovori povjerenim zadacima. Ako neki događaj prouzrokuje nestabilnost, i ugrožava bezbjednost čak i onih građana koji u njemu ne učestvuju, onda su Vlada i ministar Sekulović dužni da spriječe takav scenario, da na osnovu zakonskih ovlašćenja preventivno djeluju i ne dozvole da se takav događaj održi“, navode u saopštenju.

Tvrde da je skandalozna nesposobnost državnog aparata, pored svih zakonskih mehanizama koje ima u rukama, da upravlja situacijom koja je Crnoj Gori nametnuta sa strane i koja može imati nesagledive posljedice po njene građane.

„Vlada i njeni organi, kao i kompletna parlamentarna većina, potpuno stavljeni u službu Srpske pravoslavne crkve i njenih poglavara, spremni su da žrtvuju mir i stabilnost u Crnoj Gori, samo u korist formalnog vjerskog čina koji može biti održan bilo kada i bilo gdje (čak je i patrijarh SPC Porfirije odložio svoje hirotonisanje u Pećkoj patrijaršiji)“, dodaju u saopštenju.

Smatraju da sve dok se ministar policije bavi posljedicama, a ne uzrocima nestabilnosti, Crna Gora, nažalost, ne može biti država mira, bezbjednosti i jednakosti svih građana.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije