Povežite se sa nama

Region

DRITAN JE IZRIČIT: „Crna Gora nema bližu zemlju od Srbije“

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Crna Gora nema nijednu državu koja joj je bliža od Srbije i akutni problemi koji postoje ili ih neko drugi nameće, treba da se prevazilaze, kaže Dritan Abazović

Potpredsjednik Vlade Crne Gore kazao je u intervjuu za Juropijan vestern Balkans da treba da shvatimo da što prije budemo ostvarili kvalitetnu bratsku saradnju, to će biti bolje građanima obje države.

„To što se dešavalo kod određenih zvaničnika da neko govori da je srpski narod proglašen za genocidan, to je apsolutno jedna flagrantna laž koja je zaista neprimerena za ljude koji bi u javnom diskursu trebalo da imaju dozu odgovornosti da pričaju nešto što je istina. Dakle, uopšte se ne govori na taj način“, naglasio je Abazović.

S druge strane, napomenuo je on, treba znati da tu temu nije afirmisala vlada Crne Gore niti nova parlamentarna većina, nego jedna opoziciona partija, sigurno iz svojih kalkulantskih razloga da neko na žrtvama Srebrenice treba da ostvaruje neke političke poene.

„Dakle, u tom kontekstu podržavam jedan dio kritika koji se mogao čuti i iz Beograda ali i iz Podgorice, jer nekako treba da izađemo više iz toga, o tome se radi, ali mi se vrijednosno moramo određivati. Dakle, ne možemo za nešto što je tačno da govorimo da je netačno“, rekao je Abazović.

Abazović je ukazao da on ne vidi nikakav problem, niti misli da je ta tačka dnevnog reda Skupštine Crne Gore bila nešto mnogo značajnija od neke druge tačke.

„Ne kažem sad, ne želim da je banalizujem, da me pogrešno ne shvatite, ali zaista mi je žao da je to generisalo toliko prašine u javnosti pogotovo u medijima Srbije. Dakle, niti se mi bavimo odlukama Skupštine Republike Srbije, niti mislim da vlast u Srbiji treba da se bavi odlukama Skupštine Crne Gore. To su autonomni organi, dvije nezavisne države, određuju se kako god misle“, naveo je on, a prenosi portal Kosovo onlajn.

„I moja poruka je da što se mene lično tiče ne postoji nikakva restrikcija, vrlo bih rado otišao u Beograd da razgovaram sa svim vašim zvaničnicima“, rekao je Abazović.

„Sa druge strane, svi oni su više nego dobrodošli u Crnu Goru i mislim da u jednom dijalogu i prijateljskom i bratskom odnosu treba da rješavamo sva otvorena pitanja ako postoje, a da ovakve teme koje su već toliko puta ispričane u regionu ne treba iznova i iznova da dižu prašinu zato što na taj način nećemo proizvesti ništa dobro za bilo koju zemlju Zapadnog Balkana“, naglasio je on.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
RIR
RIR
01.07.2021. 16:42

Abazovicu tačno -geografski a bogami po pljuvanju i otimanju svega i svačega…dobro mogu dobaciti

Sponzor

Najčitanije