Povežite se sa nama

Društvo

FAŠISTIČKI IN4C PONOVO PUCA U PRAZNO: Apel za mir proglašavaju za poziv na obračun

Objavljeno

-

"Pomiriteljske" poruke portala IN4C
Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Fašistički portal IN4C koji u Crnoj Gori služi za najogavnije poruke mržnje, zla i prizivanja sukoba, sve negirajući crnogorsku naciju, jezik, crkvu i pravo na postojanje Crnogoraca, još jednom se ustremio na autora otvorenog pisma patrijarhu Porfiriju. Naime, vadeći iz konteksta djelove pisma u kojima Nebojša Redžić poziva patrijarha da doprinese izmještanju čina ustoličenja mitropolita Joanikija sa Cetinja, oni su pronašli „poziv na oružani obračun na Cetinju“!

A evo kako taj dio teksta izgleda:

„Cetinje neće ustuknuti. Ni ja s njim. Biću tamo, spreman da branim njegovu čast. Jer, koliko god se Vi sada trudili da prezentujete srpsko shvatanje istorije, obojica znamo da je Vaša SPC ustanovljena ovdje tek 1922.godine. Vjekovi prije toga pripadaju nama, Crnogorcima. Našoj crkvi. I našoj slobodi.

Apelujem na Vas i Vašu razboritost. Na onu ravnicu u Vama. Na onu blagordonost Čuruga i tišinu Vojvodine. Učinite da se odustane od bezumnog čina ustoličenja na Cetinju. Vaša uloga, tu može biti presudna.

I znajte da Vas za ovo neću moliti. Pozivam Vas da razmislite i razumijete. Mi imamo dovoljno takta da najprije ponudimo varijantu dobru za obje strane…

Ovdje, gospodine Periću, na dvije strane, postoji mnogo snažnih, svadljivih, žestokih momaka koje bi Vaš dolazak mogao ustremiti jedne na druge. Ako išta znate o Crnoj Gori, shvatate šta bi to moglo da znači. Želite li krv, smrt, razdor među dva bliska naroda? Da li zaista želite da bezumni čin ustoličenja nekog tamo popa, probudi 90-te u nama?

Nakon još jednog perfidnog pokušaja fašističkog portala IN4C da crnogorske patriote smjesti u kontekst širenja međunacionalne mržnje i pozivanja na sukobe, uz izlive bijesa samo zato što neko ima crnogorski nacionalni osjećaj i poziva na mir i razum između dva bliska naroda, ne preostaje nam ništa drugo nego da kažemo da su ponovo promašili metu.

Redžić je, što na portalu, što lično, dobio na desetine čestitki zbog razložnog stava koji srpskog patrijarha poziva na razum, pa su pokušaji njegove diskreditacije samo još jedno fašističko orgijanje portala koji već nekoliko godina u Crnoj Gori služi za  pokušaje diskreditacije crnogorskih patriota.

Čudno je da crnogorski državni organi, kako stare tako i nove vlasti, nikada nijesu reagovali na anticivilizacijske i anticrnogorske poruke mržnje portala koji služi interesima tuđe države, čiji se formalni vlasnik hvali činjenicom da je predsjednik Srbije poslao avion po njega kako bi ga liječio od korone.

Od korone ga je možda izliječio, ali od fašizma i mržnje prema svemu crnogorskom, očito – nije.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije