Povežite se sa nama

Društvo

FCJK: Raspisan konkurs za upis na prvu godinu studija

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Fakultet za crnogorski jezik i književnost (FCJK) je raspisao konkurs za upis na prvu godinu osnovnih akademskih trogodišnjih studija (180 ETCS) za studijsku 2021/2022. godinu, saopšteno je iz FCJK.

Kako dodaju, pravo prijave na konkurs za upis imaju kandidati sa završenim četvorogodišnjim srednjim obrazovanjem.

“Uz prijavu za upis kandidati podnose ova dokumenta: originalna svjedočanstva o završenome 1, 2, 3. i 4. razredu srednjega obrazovanja, originalnu diplomu o položenome maturskom/stručnom ispitu koji se polaže eksterno, ličnu kartu ili kopiju izvoda iz matične knjige rođenih i ovjerenu kopiju diplome „Luča“ ili njoj ekvivalentne diplome, ako je kandidat pośeduje”, navode iz FCJK.

Ističu da se prijave za konkurs podnose 1. i 2. jula 2021. godine od 10 h do 14 h u prostorijama Fakulteta ili elektronski zaključno s 2. julom 2021. godine do 14 h.

“Obrazac elektronske prijave može se preuzeti putem linka. Popunjenu i potpisanu prijavu uz ostalu neophodnu dokumentaciju potrebno je skenirati i poslati na imejl adresu info@fcjk.me. Originalna dokumenta će se dostavljati preporučenom/kurirskom pošiljkom na adresu Fakulteta zaključno s 3. julom 2021. godine”, saopštili su iz FCJK.

Dodaju da kandidati koji nijesu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit mogu polagati testove iz Crnogorskoga – srpskoga, bosanskoga, hrvatskoga jezika i književnosti te iz stranoga jezika, čime stiču mogućnost da ostvare ekvivalentan broj bodova kao kandidati koji su stručni ispit polagali eksterno.

“Polaganje testova iz ta dva predmeta, za zainteresovane kandidate, biće održano 3. jula 2021. godine u 10 h u prostorijama Fakulteta. U junskome upisnom roku može se upisati 40 studenata koji se finansiraju iz budžeta Crne Gore. Rezultati konkursa biće objavljeni na oglasnoj tabli i sajtu Fakulteta 5. jula 2021. godine. Upis kandidata obaviće se 8. jula 2021. godine”, zaključuju iz FCJK.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije