Povežite se sa nama

Vijesti

FCJK: Zatvoren hotel Grand, učesnici simpozijuma poniženi

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hotel Grand je zatvoren a učesnici međunarodnoga simpozijuma „Cetinjski filološki dani“ danas su izloženi poniženju zatvaranjem hotela, saopšteno je iz uprave Fakulteta za crnogorski jezik i književnost (FCJK)

„Nakon prvobitne informacije da moramo napustiti hotel ili da možemo prenoćiti ali bez ishrane, konačno je odobren boravak najkasnije do sjutra ujutro u 9 sati. Ne želeći da učesnike simpozijuma izlažemo dodatnome poniženju i uznemiravanju, budući da je u holu Hotela policija i inspektori, odlučili smo napustiti hotel“, navodi se u saopštenju.

Naglašavju da je simpozijum okupio 60-ak renomiranih naučnika iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije, Slovenije, Bugarske, Ukrajine, Poljske, Njemačke, Mađarske, Italije, SAD-a te domaće naučnike.

Tvrde da nema sumnje da se radi o još jednom političkom linču i sabotaži montenegristike te pritisku i zastrašivanju prijatelja crnogorske nauke i kulture.

„Ovaj je simpozijum planiran i najavljivan u domaćim i inostranim medijima mjesecima unazad, te sramotno odabrani tajming potvrđuje beskrupulozne namjere aktuelne vlasti u razračunavanju s ustanovama i pojedincima koji se protive politici Srpskoga sveta.
Slika Crne Gore koju će nakon ovoga skandala naši inostrani gosti ponijeti sa sobom ćera nas da se stidimo sramote ove vlasti“, navodi se u saopštenju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Anonim
Anonim
02.09.2021. 18:59

Ne, nijesu naučnici u Cetinju poniženi. Od Crne Gore oni su uvaženi, poštovani, uvijek dobrodošli. Poniženi i bez dostojanstva ostali su nalogodavci i izvršitelji iz vlasti sa svojim primitivnim, nasilnim, bijednim idejama i nalozima

Sponzor

Najčitanije