Povežite se sa nama

Društvo

FEJZIĆ: Genocid nazvati pravim imenom

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Bol, tuga, sve ono što vidite ovdje u Srebrenici je ono što vas podsjeća na nepravdu, na stravične zločine, na ubijanja nedužnih ljudi, na velikodržavne projekte i sve što nije dobro, rekao je u reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić, tokom boravka u Potočarima

„Malo sam više nego emotivan kada je Srebrenica u pitanju i kada je ovaj strašni zločin u pitanju u Srebrenici. To je jedan stravičan zločin u srcu Evrope nakon Drugog svjetskog rata. To je genocid, pokušaj istrebljenja jednog naroda“, rekao je reis Fejzić za Anadoliju.

Govorio je i o tome da li Rezolucija o genocidu u Srebrenici usvojena u Skupštini Crne Gore ovu zemlju definiše kao euroatlantsku.

„Veoma sam ponosan na to. I ako je išta danas pozitivno ovdje, ono što ja kao čovjek ovdje nosim sa sobom jeste upravo izglasavanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici nedavno u Skupštini Crne Gore od kompletne opozicije i dijela vlasti u Crnoj Gori. Crnogorski parlament, što je za balkanske prilike možda čudno malo, je dvotrećinskom većinom, ne samo izglasao neku Rezoluciju, nego je dvotrećinskom većinom izglasao Rezoluciju o genocidu u Srebrenici. I danas brojna delegacija iz Crne Gore na najvećem nivou počevši od predsjednika države Mile Đukanovića, potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, ministra vanjskih poslova Crne Gore Đorđa Radulovića, brojnih poslanika… je ovdje u Srebrenici, u Potočarima. Na neki način mogu da kažem da bar u ovom momentu iz Crne Gore dolazimo na ovaj skup u Srebrenicu s tim ponosom. Nadam se da će i druge države slijediti taj pozitivni primjer iz Crne Gore i da ćemo konačno neke stvari nazvati pravim imenima“, kazao je reis Fejzić.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije