Povežite se sa nama

Ekonomija

FILIPOVIĆ: Inspekcijski nadzor privrednika će biti djelotvoran ukoliko se ne pretvori u farsu

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Najava da će Vlada krenuti u inspekcijski nadzor privrednika, koju je danas obznanio premijer Krivokapić, mogla bi biti djelotvorna ukoliko se ne pretvori u farsu. Jer sve što su do sad najavljivali, na kraju je ispalo baš tako – obična farsa sa pogubnim posljedicama, saopštio je danas Slobodan Filipović, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore.

„Međutim, kada već govore o privilegovanim privrednicima, nadamo se da će inspekcije konačno posjetiti privatnu firmu aktuelnog predsjednika Opštine Budva, a da će pod posebnom lupom biti i njegova privatna imovina. Doduše, to je prilično teško zamisliti tamo gdje je glavni državni urbanista – divlji graditelj, a gdje su ministri i premijer, što formalno a što neformalno, rado viđeni gosti na uzurpiranoj imovini pomenutog lokalnog funkcionera“, piše u saopštenju.

Kada je riječ o privredi, Filipović ističe da bi, umjesto populizma, bolje bilo da Vlada konačno nađe načina da im pomogne.

„Jer, isti ti privrednici, zbog izostanka podrške države, bili su prinuđeni da od decembra do danas otpuste 10.000 ljudi. I to sasvim dovoljno govori i o strategiji i o odnosu aktuelne vlasti prema privrednom sektoru“, zaključuje on.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije