Povežite se sa nama

Vijesti

FILIPOVIĆ: Ko je suspendovao Ustav i dao Milačiću da odlučuje o nacionalnoj bezbjednosti?

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Informacija koja se pojavila danas u medijima, prema kojoj su navodno, Krivokapić, Injac, Joanikije i Marko Milačić odlučivali o putanji kretanja srpskih episkopa, korištenju vojnog helikoptera i detaljima akcije Uprave policije, ukoliko je tačna, jasno svjedoči da ustavni poredak u Crnoj Gori više ne postoji, ocijenio je član Izvršnog odbora DPS-a Slobodan Filipović.

On smatra da je ovo pokazatelj da institucije u Crnoj Gori više ne funkcionišu, već da su zaposjednute od strane pojedinaca koji nemaju nikakve nadležnosti u procesu odlučivanja.

– Dakle, suspendovan je Ustav, komandni lanac u sektoru bezbjednosti i neovlaštena lica komanduju bezbjednosnim sektorom čime je u potpunosti derogirana podjela vlasti kao jedan od ključnih ustavnih principa – kazao je on.

Filipović je kazao da zbog svega navedenog zahtijevaju odgovor na pitanje ko upravlja bezbjednosnim sektorom u Crnoj Gori.

– Ko upravlja Upravom policije i Ministarstvom odbrane, ko je dao dozvolu da Marko Milačić, poslanik u Skupštini Crne Gore, laik kome je paljenje NATO zastave bio vrhunac intelektualnih i političkih kapaciteta, odlučuje o nacionalnoj bezbjednosti i komanduje policijskim akcijama. Takođe, po kom osnovu je o istim pitanjima odlučivalo svešteno lice Joanikije Mićović? – zaključio je on.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije