Povežite se sa nama

Društvo

FISKALIZACIJA: Danas odgovor advokata na protokol Ministarstva

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Advokati bi danas trebalo da donesu zajednički odgovor na protokol koji im je ponuđen iz Ministarstva pravde, saopštio je predsjednik Advokatske komore Zdravko Begović.

On je Dnevnim novinama kazao da su se advokati iz sve tri regije države sastali u utorak, kako bi, najkasnije do danas, donijeli zajednički odgovor na protokol.

Advokatskoj komori je, kako je naveo, u nedjelju veće stigla usaglašena verzija protokola iz Ministarstva pravde.

Nakon neuspjelih pregovora za predstavnicima Ministarstva finansija, a povodom izuzimanju advokature iz Zakona o fiskalizaciji roba i usluga, advokati su krenuli u pregovore sa Ministarstvom pravde, kao posrednikom resora Milojka Spajića i Komore.

“Nakon što radne grupe advokata sa sjevera, juga države i iz centralne regije donesu zajednički odgovor na ponuđenu verziju protokola, on će biti dostavljen advokatima na izjašnjenje”, objasnio je Begović.

Kako je dodao, i u ovom slučaju advokati će se na vanrednoj sjednici Skupštine Advokatske komore izjasniti elektronskim putem.

Advokati su u obustavi pružanja pravne pomoći od 24. maja.

To podrazumijeva da ne mogu pristupati prostorijama policije, sudova i tužilaštava, kao i kancelarijama notara i javnih izvršitelja.

Oni smatraju da advokatura mora biti izuzeta iz Zakona o fiskalizaciji, imajući u vidu da je Ustavom definisana kao samostalna i nezavisna profesija koja pruža pravnu pomoć, a ne usluge.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije