Povežite se sa nama

Ekonomija

FORCA: Solana bi trebalo da bude vlasništvo Opštine Ulcinj, a ne Vlade

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Odluka Savjeta za privatizaciju Crne Gore od 21.07.2021. godine da se imovina ulcinjske solane uknjiži kao državno zemljište samo je polovina radosne i očekivane vijesti, jer tu imovinu nije platila Vlada Crne Gore niti ju je primila u posjed, već je to obavljeno od strane Skupštine opštine Ulcinj shodno odluci br. 05-1657 / 2 od 9.05.1965. godine, saopšteno je iz Nove demokratske snage Forca.

Kako navode u saopštenju, Solanom ne smije raspolagati Vlada, već Opština Ulcinj – čijim se odlukama ta imovina oduzela od vlasnika i koja ih je, zajedno sa ovim društvenim preduzećem, obeštetila.

„Vlada je do sada pokazala punu sposobnost samo da uništi Solani i njenu imovinu, a sada je na njoj da tu imovinu vrati Opštini Ulcinj“, poručuju iz Force.

Navode i da Vlada Crne Gore do sada nije znala i mogla pronaći lopove stroja za pakiranje soli, lopove pumpi, lopove bagera Euronatura.

„Ali na sreću znala je poštovati prostorni plan koji amandmanom poslanika Gencija Nimanbegua ne dozvoljava bilo kakvu gradnju na ovoj imovini. Pozivamo Vladu Crne Gore, da u skladu sa Zakonom o državnoj imovini, vrati Opštini Ulcinj 14,524,051 kvadratnih metara ove imovine na raspolaganje“, navodi se u saopštenju Force.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije