Povežite se sa nama

Politika

GI „21. MAJ“: Aktuelna vlast primjer nekompetentnosti i djelovanja protiv državnih interesa Crne Gore

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Navršava se pola godine aktuelne vlade i parlamentarne većine. Iz Građanske inicijative 21. maj tim povodom ocijenili da će ona ostati primjer impresivne nekompetentnosti i djelovanja protiv državnih interesa Crne Gore.

„Navršava se pola godine od kako su aktuelna vlada i parlamentarna većina, pored svega ostalog, i svojom besprimjernom nesposobnošću potvrdili da razaraju crnogorsku državu i društvo. To se, jednako vidi u svim javnim politikama, počev od ustavno-političkog sistema, preko pravnog poretka, kulturno-obrazovnih ustanova, pa sve do štetočinske ekonomske politike“, navodi se u saopštenju.

Iz GI „21. maj“ dodaju da smo svjedoci političke većine koja, kako su kazali, nije u stanju da usvoji budžet, koja je u kratkom roku uspjela da domaću poljoprivrednu proizvodnju baci na koljena i istovremeno je sve strane investitore, bez kojih je Crna Gora ekonomski mrtva, dovela u situaciju da ozbiljno razmisle o daljim aktivnostima u našoj zemlji.

„Ovo je vlada koja nije mrdnula na planu evropskih integracija, koja populistički uništava privatni sektor i sprovodi tragikomičnu fiskalizaciju koja nije dobacila ni do 30% potencijalnih obveznika dok istim povodom urušava pravosudni sistem tjerajući advokate u štrajk. Ovo je vlada koja nema privredni program i čiji je najveći domet da Crnu Goru izloži kolonijalnim ekonomskim planovima Vučićeve velikosrpske uprave. Pritom, aktuelna parlamentarna većina treba da unaprijed zna i da obavijesti svoje nalogodavce u Beogradu da će svi planirani komercijalni ugovori sa srpskim kompanijama i srpskom državom koji se odnose na crnogorski javni sektor sigurno biti poništeni“, poručuju iz GI 21. maj.

Dodaju da ugovori koji su, kkao navode, odraz ekonomskog nacionalizma i providnih kolonijalnih namjera velikosrpskih planera nijesu i ne mogu biti pravno valjani.

„Zato će ova vlada čija ekonomska pamet ne dobacuje ni do butika metražne robe a čiji je najveći domet da posluži zlonamjernim interesima Vučićeve Srbije ostati primjer impresivne nekompetentnosti i djelovanja protiv državnih interesa Crne Gore“, zaključuje se u saopštenju koje potpisuju predsjednik Savjeta Miodrag Živković, izvršni koordinator Ljubomir Filipović i pogramski koordinator  Rade Bojović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije