Povežite se sa nama

Vijesti

GI „21. MAJ“: Crna Gora da potvrdi humanost i primi izbjeglice iz Avganistana

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Građanska inicijativa “21. maj” pozvala je Vladu Crne Gore da se neodložno pridruži zemljama koje će primiti izbjeglice iz Avganistana.

– Država i Vojska Crne Gore pružali su proteklih godina doprinos miru i stabilizaciji demokratije u Avganistanu pa na tamošnje stanovnike koji su u potrebi hitne emigracije treba gledati isključivo kao na saveznike. Njihovi životi su danas ugroženi samo zato što su bili posvećeni saradnji sa našim saveznicima i izgradnji modernog i stabilnog Avganistana koji počiva na vladavini prava i poštovanju ljudskih prava  – navodi se u saopštenju.

Građanska inicijativa “21. maj” zahtijeva od Vlade Crne Gore i Ministarstva vanjskih poslova da odmah započne odgovarajuće pregovore sa administracijom predsjednika Džoa Bajdena, jer je to, kako navode, prilika da se pokaže savezništvo i prijateljstvo Crne Gore, što je u interesu građana Crne Gore.

– Naši vojnici, na koje smo ponosni, nailazili su na svodnevnu pomoć i podršku lokalnih građana Avganistana. To je bilo presudno za savezničke misije tokom kojih su crnogorski vojnici pokazali hrabrost, profesionalno, dostojanstveno i odgovorno ponašanje zbog kojeg su pohvaljivani i odlikovani. Istovremeno podržavamo i pridružujemo se apelu crnogorskih nevladinih organizacija istim ovim povodom – kazali su iz GI „21. maj“.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije