Povežite se sa nama

Vijesti

GI „21.MAJ“: Na vanrednim izborima Crna Gora će se vratiti sebi

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Iz Građanske inicijative 21. maj su kazali da je važno da demokratska, građanska i multietnička većina pokaže strpljenje i pamet, jer će se, kako dodaju, na vanrednim parlamentarnim izborima Crna Gora odlučno vratiti sebi i svom evroatlantskom putu

U saopštenju GI 21. maj koje potpisuju Rade Bojović, Ljubomir Filipović i Miodrag Živković navodi se da je Krivokapićeva vlada, koja je, kako navode, „sastavljena uz nevoljnu podršku parlamentarne većine, od prvog dana primjer nefunkcionalne i sporne izvršne vlasti“.

Oni dodaju da se radi o vladi čije kadrove i politiku teže podnose vladajuće stranke nego li parlamentarna opozicija.

„Zato je i razumljivo da vlada koja djeluje poput ‘čardaka ni na nebu ni na zemlji’ okonča svoj rad, čime bi se prekinula destruktivna kriza klero-nacionalističke i populističke vlasti. U tom smislu, sadašnji pokušaji da se skrpi nova vlada predstavlja samo nervoznu kupovinu vremena. Jednomandatna parlamentarna većina odlično zna da je već odavno postala izborna manjina i zato grčevito pokušava da sastavi novu izvršnu vlast“, kazali su Bojović, Filipović i Živković.

Poručuju da je sve što radi vlast osuđeno na skoru propast.

„Zato je važno da demokratska, građanska i multietnička većina pokaže strpljenje i pamet, jer će se na vanrednim parlamentarnim izborima Crna Gora odlučno vratiti sebi i svom evroatlantskom putu“, zaključuje s eu saopštenju GI 21. maj.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije