Povežite se sa nama

Vijesti

GI 21. MAJ: „Podsjećamo Krivokapićevu marionetsku vladu da su do nedavno i sami bili protivnici popisa“

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Građanska inicijativa „21.maj“ u saopštenju za javnost, bavi se aktuelnim pitanjem organizacije popisa stanovništva u Crnoj Gori.

Saopšenje za javnost prenosimo integralno: 

Najava da će Vlada urgentno predložiti usvajanje Zakona o popisu stanovništva, sa namjerom da se popis sprovede tokom novembra, samo je još jedna karika u bezobzirnom velikosrpskom satiranju Crne Gore.

Pritom, podsjećamo Krivokapićevu marionetsku vladu da su do nedavno i sami bili protivnici popisa, kako zbog najvažnijih zdravstvenih razloga, tako i zbog činjenice da je očigledna institucionalna nespremnost za regularno sprovođenje popisa.

Međutim, očigledno je da Krivokapić sve više tone u Vučićev zagrljaj i spreman je da po svaku cijenu pravi ustupke Demokratskom frontu.

Koliko je ovoj zlosrećnoj Vladi stalo do građana Crne Gore govori i činjenica da su brojne zemlje odložile ili dovele u pitanje smisao popisa u okolnostima pogubne pandemije. Istovremeno, zvanična Srbija, koja je iscijedila i minimum državnog dostojanstva u Krivokapićevoj vladi, štiteći svoje građane od pandemije odložila je popis za iduću godinu.

Zato će biti zanimljivo da vidimo kako će se odrediti URA i Demokrate koji još uvijek glume tzv. proevropske partije.

Jer, nema dileme da na ovaj način Vlada podstrekava političke i nacionalne podjele, sa žalosnom računicom da će na njima da profitira.

Što se tiče većinske Crne Gore ona već sada, uz odlučnu političku i društvenu podršku, treba da odbaci ovakav popis koji je još jedan odraz neodgovorne, servilne i besprizorne vlasti.

Podgorica, 09.09.2021. god.

Predsjednik Savjeta,

Miodrag Živković

Izvršni koordinator

Ljubomir Filipović

Programski koordinator

Rade Bojović

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije