Povežite se sa nama

Vijesti

GI „21. MAJ“: Premijer očigledno antivakser, dopustili da se Crna Gora davi u pandemiji

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Premijer koji je očigledni antivakser i vlast koju mahom čine anahroni pravoslavni klerikalci dopustili su da se Crna Gora davi u pandemiji – ocijenili su predsjednik Savjeta Građanske inicijative „21. maj“ Miodrag Živković, izvršni koordinator Ljubomir Filipović i programski koordinator u ovoj inicijativi Rade Bojović.

Opšte poznata je, kako su naveli, činjenica da će aktuelna vlast, pored svega ostaloga, ostati zapamćena i kao skandalozna, neodgovorna i nekvalifikovana.

– O razmjerama nečuvene političke neodgovornosti i ravnodušnosti govore posljedice rasplamsale pandemije koronavirusa. Ovo je vlast koja je suprotno svakom oprezu nerazumno i bez kontrole otvorila granice tokom ljetnje turističke sezone, da bi smo već sada postali treća zemlja u svijetu po broju novozaraženih. Istovremeno, u posljednja dva mjeseca već je umrlo više od 200 naših sugrađana, svaki dan broj evidentirano oboljelih je veći od 500, pri čemu je i nepoznato koliko je trenutno oboljelih na bolničkom liječenju – istaknuto je u saopštenju.

Istovremeno, dodaju, kolektivna vakcinalna imunizacija ni nakon šest mjeseci nije obuhvatila više od trećine stanovništva.

– Premijer koji je očigledni antivakser i vlast koju mahom čine anahroni pravoslavni klerikalci dopustili su da se Crna Gora davi u pandemiji, pri čemu se broj umrlih približava ukupnom broju stanovnika u najmanjim crnogorskim opštinama. Pritom, riječ je o vlasti koja osim palijativnih i manje-više besmislenih mjera nije učinila ništa da se ozbiljnije i radikalnije suprostavi pandemiji sa ciljem spašavanja javnog zdravlja. Dok ozbiljne demokratske vlade već preduzimaju odlučne mjere u cilju obavezne vakcinacije makar u javnom sektoru i javnim službama, crnogorske vlasti svojom neoprostivom zatucanošću i neodgovornošću nastavljaju da se kockaju sa životima i zdravljem naših građana – zaključili su Živković, Filipović i Bojović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije