Povežite se sa nama

Vijesti

GI 21.MAJ: Svi na Cetinje, crnogorska patriotska javnost će 5. septembra umjeti da odgovori beogradskoj parapolitičkoj ckrvi

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Jučerašnjom odlukom nacionalističkih beogradskih vlasti da se intronizacija episkopa SPC Joanikija ipak obavi u uzurpiranom cetinjskom manastiru nastavljena je anticrnogorska mrziteljska politika, I to ovoga puta kao jeftina manipulacija kojom se ustoličenje Vučićevog velikosrbina domaćeg porijekla želi predstaviti kao skrušeni obred uz stidno prisustvo patrijarha Porfirija i sveštenstva pristiglog s raznih strana “srpskog sveta”, saopštava Građanska inicijativa 21. maj.

“Ovim je državna crkva Srbije pod firmom tzv. ustupka i uz nesumnjivo Vučićevo pokroviteljstvo još jednom pokazala što misli o servilnoj crnogorskoj vlasti i njenom tragikomičnom trijumviratu. Manji od makova zrna, Krivokapić, Bečić i Abazovićza sada su odahnuli jer će se ustoličenje navodno poluskriveno obaviti ali su se potrudili da “oslobođena” TVCG to nekako nadoknadi putem direktnog tv prenosa.”

U saopštenju koje potpisuju predsjednik Savjeta GI 21. maj Miodrag Živković, izvršni koordinator Ljubomir Filipović i programski koordinator Rade Bojović, navode da se potvrdilo se da upkos brojnim javnim upozorenjima, reagovanjima ambasada iz zemalja saveznica, zahtjeva Cetinjskog parlamenta, razumljivog ogorčenja progresivne i prozapadne Crne Gore, žalosne crnogorske vlasti ipak ne smiju da se miješaju u državni posao.

“Umjesto da zabrane ustoličenje zbog očiglednog velikosrpskog  hegemonističkog i simboličkog nasrtaja na Crnu Goru, prepadnuti premijer i strašljiva vlada nastavljaju da glume demokratsku vlast. Pošto je to tako, crnogorska državotvorna i patriotska javnost će petog septembra umjeti da jednako odgovori beogradskoj parapolitičkoj ckrvi kao i njenim prislužiteljima iz Podgorice

Podsjećamo da je ustavno pravo na mirno i demokratsko okupljanje i javno iskazivanje mišljenja naše neotuđivo pravo. Pritom, očekujemo i da će “oslobođena i neutralna” TVCG dio kamera rezervisati i za direktan prenos dočeka planirane policijske intronizacije Joanikija drugog. Lijepo bi bilo da cijeli svijet vidi odgovor Cetinja i dostojne Crna Gora. Svi na Cetinje”, poručuju iz Građanske inicijative 21. maj.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije