Povežite se sa nama

Politika

GI 21 MAJ: Zbog čestih ostavki savjetnika premijera i državnih sekretara potrebna izmjena zakona

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Zbog sve učestalije prakse u aktuelnoj Vladi podnošenja ostavki savjetnika Premijera i državnih sekretara, nakon samo nekoliko mjeseci njihovog angažmana, GI “21 maj“ će podnijeti inicijativu svim poslaničkim klubovima za podnošenje Predloga zakona o dopuni Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru kako bi se spriječila zloupotreba prava na naknadu za vrijeme od godinu dana nakon prestanka funkcije ovih lica, saopštila je Marijana Laković-Drašković, članica Koordinacionog odbora GI “21 maj”.

„Naime, osim što imamo slučajeve flagrantnog kršenja zakona pri zapošljavanju, kao i slučajeve nezakonitih razrješenja u državim organima, ova lica Vlada imenuje bez javnog konkursa, a ista nerijetko nakon samo nekoliko mjeseci napuštaju svoje funkcije i koriste pravo na naknadu zarade.

Predlog GI „21 maj“ je da se Zakon dopuni na način sto će ova lica tek nakon dvije godine radnog angažmana imati pravo na naknadu od godinu dana. Na taj način će se sačuvati značajan dio budžetskih sredstava koja finansiraju građani i građanke Crne Gore“, navodi u saopštenju Laković-Drašković.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije