Povežite se sa nama

Vijesti

GLAVNA SESTRA DZ BUDVA PODNIJELA OSTAVKU: Rekla da su u kolapsu zbog korone, pa primorana da ode sa te funkcije

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Glavna medicinska sestra Doma zdravlja Budva Ljubinka Vuković, koja je prije nekoliko dana kazala da je u Budvi kolaps zbog korone, podnijela je ostavku na tu funkciju, saznaje CdM.

Kako tvrde izvori CdM, to je učinila zbog pritiska koji je nakon njene izjave na nju vršilo rukovodstvo Doma zdravlja po nalogu ministarke Jelene Borovinić Bojović.

Pritisak je uslijedio nakon što je Vuković prije nekoliko dana javnosti saopštila da je u Domu zdravlja Budva kolaps zbog broja zaraženih koronavirusom, a da su polovina zaraženih turisti.

“U kolapsu smo. Nikada nismo imali ovoliko posla. Polovina zaraženih na primorju su turisti, a ima ih koji i sa simptomima neće da se testiraju da im ne propadne ljetovanje ili sa pozitivnim testom napuštaju izolaciju”, upozorila je ona.

Redovi ispred turističke ambulante, u najposjećenijem ljetovalištu na crnogorskom primorju, se ne smanjuju, a sa sve većim brojem turista, raste i broj oboljelih. Među zaraženima ima nevakcinisanih, ali i vakcinisanih, koji prolaze sa blažim simptomima, a teže oboljele iz doma zdravlja šalju u bolnice u Kotor, Bar, Podgoricu ili na Cetinje.

“Kod nas je trenutno vanredna situacija. Imamo svaki dan kolapse sa prevozom pacijenata i materijala. Nismo očekivali ovakvu gužvu, Budva je prepuna i sve je haotično. Čini mi se da nikada nije bilo ovoliko ljudi. Nadali smo se da će sezona biti bolja nego prošle godine zbog finansijske situacije građana. Međutim, gužve i navala gostiju sa svih strana, dovela je do neočekivano velikog broja zaraženih”, navela je nedavno Vuković.

Ovo se nije dopalo Domu zdravlja u Budvi pa su reagovanjem pokušali da ublaže izrečeno.

Iz te zdravstvene ustanove su poručili da građani i turisti u Budvi imaju kvalitetnu uslugu, te da sistem funkcioniše.

“Epidemiološka situacija u Budvi kao i u cijeloj Crnoj Gori je složena i zahtijeva oprez. Sve paušalne i neprecizne izjave od strane onih koji nijesu visokospecijalizovani za prevenciju i kontrolu epidemija donose dodatnu zabunu i doprinose pogrešnom opštem utisku do kog se dolazi zaboravljajući da u Budvi boravi najveći broj od ukupnog broja turista u odnosu na ostale opštine”, saopštili su iz DZ Budva.

Izvor: Cdm

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije