Povežite se sa nama

Društvo

GLAVNI GRAD: Neće se graditi park za pse u Bloku VI

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Glavni grad Podgorica prihvatio je inicijativu grupe građana i odustao od predloga da u Bloku VI bude izgrađen park za pse, već da na tom mjestu ostane dječije igralište.

Inicijativu su podnijeli upravnici zgrada u ulici Đoka Miraševića br. 1-13 i Bulevara Mihaila Lalića br. 4-18.

Predstavnici grupe građana kazali su da je predlog o izgradnji parka za pse povučen nakon sastanka sa gradonačelnikom Podgorice Ivanom Vukovićem, zamjenicom Slađanom Vujačić, direktoricom “Zelenila” Dacom Popović i direktorom Centra za informacione tehnologije Džemalom Lekićem.

Vuković je, kako su kazali, uvažio potrebe stanovnika Bloka VI da u tom dijelu grada ostane dječije igralište i poručio da cijeni građanske inicijative poput te.

Ističe se da je Vuković prihvatio inicijativu navodeći da uvažava sugrađane, uprkos mišljenju da je park za pse bio kvalitetan sadržaj na toj lokaciji, uz premještanje dječijeg igrališta na zelenu površinu između zgrada.

Navodi se da su, u duhu međusobnog uvažavanja i razumijevanja, obje strane otvoreno razmijenile argumente.

“Podnosioci inicijative zahvaljuju Vukoviću i njegovim saradnicima na izdvojenom vremenu, prijemu i otvorenosti da se nađe najbolje rješenje u interesu građana podnosilaca inicijative, uvažavajući i planove infrastrukturnog razvoja Glavnog grada”, zaključuje se u saopštenju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije