Povežite se sa nama

Društvo

GLAVNI GRAD: Stavovi Ministarstva ekologije neosnovani i unose pravnu nesigurnost

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Stavovi Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma izneseni na račun Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice po pitanju gradnje ulice na Ljuboviću krajnje su neutemeljeni i neosnovani i predstavljaju pokušaj obmane javnosti i naknadne reakcije nakon medijskog pritiska, saopšteno je iz Glavnog grada, ističući da takvi stavovi unose pravnu nesigurnost, kako prema Agenciji, tako i prema investitorima.

“Ne ulazeći u kvalitet planskog rješenja DUP-a “Pobrežje – zona G” u Podgorici cijenimo da je Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice dostavila svu dokumentaciju na način utvrđen članom 91 Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata i da nema smetnji za izdavanje Zapisnika o inspekcijskom pregledu o nesmetanom izvođenju radova na izgradnji Ulica 1 i 2 u zahvatu DUP-a “Pobrežje – zona G”, saopšteno je iz Glavnog grada.

“Netačne su tvrdnje Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma da prijava gradnje podnijeta 25. marta ove godine nije zakonita, kao i da navodno nijesu riješeni imovinsko-pravni odnosi u pogledu katastarskih parcela”, tvrde u Glavnom gradu.

“U navedenim listovima nepokretnosti u opisu prava za navedene katastarske parcele bila je upisana zabilježba restitucije. Međutim, shodno članu 32, stav 2, Zakona o povraćaju oduzetih imovinskih prava i obeštećenja i članu 83 Zakona o državnom premjeru i katastru nepokretnosti, zabilježba restitucije nije smetnja za izvođenje radova po prijavi građenja ili građevinskoj dozvoli, što je i stav Upravnog suda u postupku koji se vodio tim povodom, a sa čime smo upoznali Urbanističko-građevinsku inspekciju”, navodi se u saopštenju.

Dodaju i da je u međuvremenu, Uprava za katastar i državnu imovinu postupila po zahtjevu Komisije za povraćaj i obešećenje Ministarstva finansija i socijalog staranja i izvršila brisanje zabilježbe restitucije upisane u listovima nepokretnosti br.720 i br.3217.

“Takođe, Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma je u istoj pravnoj situaciji, (ne uzimajući čak u obzir brisanje zabilježbe restitucije za pacele na Ljuboviću), odnosno upisane zabilježbe restitucije, izdalo Zapisnik o inspekcijskom pregledu za građenje objekta Naučno-tehnološkog parka Crne Gore d.o.o., gdje se nesmetano izvode radovi, a pored ove, ima još identičnih prijava gradnje sa istim primjerom upisa zabilježbe restitucije, a za koje je resorno ministarstvo izdalo pozitivan zapisnik o inspekcijskom pregledu”, navode u reagovanju.

Očigledno je, kako kažu, da su stavovi Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma iznešeni na račun Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice po pitanju gradnje ulice na Ljuboviću krajnje neutemeljeni i neosnovani, da predstavljaju pokušaj obmane javnosti.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije