Povežite se sa nama

Vijesti

GRAĐANI CETINJA: Pokažimo da su nam na srcu ideali građanske i slobodne Crne Gore

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

I pored brojnih poziva da odustanu od prljavih okupacionih namjera najavljenih za početak septembra u Cetinjskome manastiru, podanička Vlada Crne Gore zanemaruje pozive svojih građana i odlučno djeluje po nalogu Crkve Srbije i države Srbije, saopštila je grupa građana Cetinja.

“Nas koji se protivimo izdajničkoj politici vlasti i svođenju Crne Gore na srpsku pokrajinu, nas koji ne pristajemo na laž da je Crkva Srbije stvarala Crnu Goru odnosno da u njoj bitiše osamsto godina, nas koji baštinimo slobodarsku tradiciju i koji smo pružali utočište svima slobode ištućima – ova vlast želi okovati u bukagije Srpskoga sveta i proglasiti nas teroristima”, navode oni.

Zbog toga pozivaju sve građane Crne Gore, koji ne pristaju na okupaciju, izdaju i ropstvo, da se 22. avgusta u podne okupe ispred Lovćenske vile i pošalju dostojanstvenu poruku da nijesu teroristi, ali da neće više stoički podnositi “teror kojem smo izloženi.”

“Okupimo se u što većem broju 22. avgusta da ih pozovemo da odustanu od namjere da podanika anticrnogorske politike ustoliče na prijestolu Sv. Petra. A nakon toga neka razmisle do septembra: ne odustanu li – mi im to svetogrđe dozvolit nećemo, ma koju cijenu platili. Nije Cetinje postalo gnijezdo slobode čekajući da okupatori i domaći izdajnici odstupe no srčano braneći ideale koji su Crnu Goru obdržali kroz vjekove. Pokažimo u neđelju da su nam na srcu ideali građanske, časne, viteške i slobodne Crne Gore, koja ne ljubi lance! Svi na Cetinje! Jer Crna Gora je vaš i vi s njom rođeni vijenac”, poručuju Grupa građana Cetinja.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije