Povežite se sa nama

Vijesti

GRUPA GRAĐANA CETINJA: „Ustoličenje Joanikija čin demostracije okupatorske moći Srbije koju sprovodi SPC i podanička Vlada“

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ustoličenje negatora Crne Gore za mitropolita crnogorskog od strane patrijarha okupatorske Crkve Srbije u središtu crnogorske duhovnosti, Cetinjskom manastiru, a ne u nekom od hramova koji pripadaju Crkvi Srbije, svjesno je planirani čin demonstracije okupatorske moći države Srbije, koji sprovodi njena Crkva i njoj podanička namjesnička Vlada Crne Gore – navodi se u saopštenju građana Cetinja.

Smatraju da poruka premijera Zdravka Krivokapića da će ustoličenje Joanikija, podanika ideologije antihrišćanskoga svetosavlja, donijeti svenarodnu radost – gruba je provokacija Cetinjana i svih građana Crne Gore koji ne pristaju na izdaju.

– Tome činu mogu se radovati samo crnogorski izrodi i saradnici velikosrpske okupacije koja je na djelu. Na takvu najavljenu radost ne da nećemo pristati, nego nećemo dozvoliti izdajnički pir na Cetinju, u srcu Crne Gore, na prijestolju Svetoga Petra. Tako zamišljenim simboličkim padom Cetinja kao viševjekovnoga bastiona crnogorske slobode ova Vlada želi potvrditi lojalnost Vučićevoj Srbiji. Na Cetinju neće moći – porčuje grupa Cetinjana.

Pozivaju „cetinjske Uraše i Demokrate, one što se busaju svojim crnogorstvom, da jasno iznesu stav – jesu li na strani baštinika crnogorske slobode ili će ih buduća pokoljenja pamtiti kao okupatorske sluge“.

– Svak je rođen da po jednom umre; / čast i bruka žive dovijeka – zaključuje se u saopštenju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije