Povežite se sa nama

Svijet

HAITI: Uhapšeno 17 osumnjičenih za ubistvo predsjednika

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Haićanska policija je uhapsila 17 osumnjičenih za ubistvo predsjednika Žovenela Moiza među kojima su dva Amerikanca i 15 bivših kolumbijskih vojnika, za još osmoricom se traga, izjavio je šef Nacionalne policije Leon Čarls.

Kolumbijska vlada je saopštila je da je Haiti poslao zahtjev o informacijama za šest osumnjičenih, od kojih su dvojica ubijena u pucnjavi i da je utvrdila da je riječ o penzionisanim pripadnicima njene vojske.

Šef kolumbijske policije Horhe Luis Vargas ponudio je punu saradnju.

„Formiran je tim najboljih istražitelja“, rekao je Vargas i naveo da se već prikupljaju informacije o datumu, vremenu leta, finansijama koje će poslati u Port-o Prens.

Američki Stejt Department je rekao je da je upoznat sa izvještajima da su Amerikanci sa Haitija u pritvoru, ali da neće komentarisati.

U međuvremenu je Ministarstvo spoljnih poslova Tajvana, koji održava diplomatske veze s Haitijem, saopštilo da je 11 osumnjičenih uhapšeno u njihovoj ambasadi u koju su provalili.

Identitet uhapšenih i razlog provale nijesu navedeni u saopštenju Ministarstva, ali je oštro osuđeno „svirepo ubistvo“ Moiza a uhapšeni su nazvani „plaćenicima“.

„Što se tiče toga da li su osumnjičeni umiješani u atentat na predsjednika Haitija, to će morati da ispita haićanska policija“, rekla je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Žoan Ou za AP.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije