Povežite se sa nama

Region

HODŽAJ: „Ako se Srbija ne izvini za genocid na Kosovu, Kurti da otkaže sastanak sa Vučićem“

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik Demokratske partije Kosova Hodžaj pozvao je Kurtija da otkaže sastanak sa Vučićem ukoliko se Srbija do 15. juna ne izvini za zločine na Kosovu.

„Ako se Srbija ne izvini do 15. juna za genocid počinjen na Kosovu, Aljbin Kurti ne bi trebalo da sjedi na sastanku sa Vučićem“, rekao je Hodžaj tokom druge serije diskusija na Otvorenom forumu FOL, a prenosi prištinska Ekonomija onlajn.

On smatra da se neuspjeh Kurtijeve vlade ogleda u nedostatku vladinog programa, neuspjehu u spoljnoj politici i pristupu dijalogu sa Beogradom i ocjenjuje da spoljna politika aktuelne vlade u Prištini „ponižava položaj Kosova“.

Hodžaj kaže da bi moglo da se desi da tzv. Kosovo „završi bez prave državnosti, poput Tajvana, Kipra i Palestine“.

Navodi i da dijalog Beograda i Prištine nije popularna tema, ali da je vitalna za „postojanje Kosova“.

„Trebamo dijalog koji pridružuje Kosovo UN i zaključuje kosovsku državnost. Kurti je tvrdio da neće nastaviti stari dijalog već početi novi. Kažem Kurtiju da bi u tom slučaju trebalo da donese novu rezoluciju“, poručio je Hodžaj.

Hodžaj smatra da su posjete Beogradu i Prištini specijalnog predstavnika EU za dijalog Miroslava Lajčaka i zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD Metjua Palmera, pokazale da EU i SAD ozbiljno shvataju ovo pitanje.

Prema njegovim riječima, vlada Kosova nije politički pripremljena za dijalog, nema platformu i nije spremna na diplomatskom polju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije