Povežite se sa nama

Vijesti

I TO JE MOGUĆE: Plantaže izdale posebnu seriju vina u Joanikijevu čast

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Kompanija „13. jul Plantaže“ izdala je posebnu seriju vina u čast ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, saznaje Pobjeda.

Riječ je o cvenom suvom vinu „Aksios“  – kupaža vranca i začinskih sorti.

Kako saznajemo, u okviru posebne serije koju su Plantaže proizvele u susret hierotonisanju mitropolita MCP, brendirano je oko 1.500 flaša ovog vina.

Podsjećamo, Pobjeda je juče objavila da će Srpska pravoslavna crkva (SPC), 5. septembra, organizovati u Šipčaniku svečani ručak povodom ustoličenja Joanikija.

Za više stotina zvanicaSPC organizuje svečani ručak u Šipčaniku povodom ustoličenja JoanikijaSrpska pravoslavna crkva (SPC) će, 5. septembra, organizovati u Šipčaniku svečani ručak povodom usto…

Prema informacijama našeg portala, ručak za više stotina zvanica biće organizovan nakon čina ustoličenja.

Ustoličenje Joanikija najavljeno je za 5. septembar u Cetinjskom manastiru, uz prisustvo drugih arhijereja SPC na čelu sa patrijarhom Porfirijem.

Mitropolija crnogorsko-primorska SPC prethodno je odustala od planiranog svenarodnog sabora ispred Cetinjskog manastira.

Crkvenoj ceremoniji na Cetinju se oštro protive crnogorske nacionalne organizacije, udruženja i gotovo sve opozicione parlamentarne partije, tražeći da se taj čin obavi u drugom gradu.

Najavljeni su i protesti na Cetinju u vrijeme ustoličenja Joanikija, zbog čega je do sada bilo više sastanaka državnih bezbjednosnih institucija, na čelu sa Savjetom za bezbjednost i odbranu Crne Gore.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Jocko
Jocko
01.09.2021. 15:14

Ima li besprizornijeg naroda od crnogorskog danas na kugli zemaljskoj.Slave svoje ropstvo!

Sponzor

Najčitanije