Povežite se sa nama

Društvo

IAKO LOKALNE VLASTI NEMA NA VIDIKU: Konsituisan novi saziv Skupštine Prijestonice Cetinje

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Verifikovanijem mandata novoizabranioh odbornika konstituisan je novi saziv Skupštine Prijestonice Cetinje.

Predsjednik Opštinske izborne komisije na Cetinju Marko Brnović je na početku konstitutivne sjednice podnio Skupštini Prijestonice izvještaj o rezultatima lokalnih izbora u tom gradu, održanim 5. septembra 2021. godine.

On je istakao da su bili lišeni pomoći Državne izborne komisije (DIK), napominjući da nije bilo zamjerki na aktivnosti cetinjskog OIK-a.

Brnović je rekao da je izborni dan protekao u duhu tolerancije, međusobnog uvažavanja i poštovanja.

On je istako da će lokalni parlament činiti 33 odbornika i to 14 sa liste Demokratske partije socijaliste (“Da vratimo ponos Crnoj Gori! DPS Milo Đukanović”) koja je na izborima osvojila 40,55 odsto glasova, 8 sa liste Socijaldemokratske partije (lista “SDP i Građani – Svim srcem za Cetinje!”) koja je osvojila 22,45 odsto glasova, 4 sa liste Građanskog pokreta URA (lista “Cetinjska URA – Može Cetinje! Može Crna Gora!”) koja je osvojila 11,01 odsto glasova.

U cetinjski parlament je ušla i Stara garda LSCG (lista “Dostojanstvo ispred privilegija) sa tri mandata, Demokratska Crna Gora (lista “Demokrate – Crnogorsko, a svjetsko Cetinje”) sa tri mandata i koalicija Socijaldemokrata i Liberalne partije (lista “SD – LP – Vazda dosljedni Cetinju”) sa jednim mandatom.

Brnović je rekao da u parlament ulaze odbornici prema redosljedu na izbornim listama koje su ranije dostavljene.

– Želim svima da vam čestitam i poželim srećan i uspješan rad i da svi zajednički ukažete povjerenje koje su vam ukazali građani – poručio je Brnović.

Konstitutivnom sjednicom je predsjedavao Milovan Janković koji ju je prkinuo nakon što je utvrđeno da partije nijesu dostavile prijedlog za izbor predsjednika lokalnog parlamenta, što je bila prva tačka dnevnog reda.

– S obzirom da nijedna partija u ovom vremenu nije dala predlog za izbor predsjednika Skupštine prekidam rad Skupštine. Nastavićemo je u zakonski propisanom roku – saopštio je Janković.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije