Povežite se sa nama

Vijesti

IBRAHIMOVIĆ PRETRESAN NA GRANICI SA SRBIJOM: Grubi nasrtaj na integritet ličnosti

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik Bošnjačke stranke BS Ervin Ibrahimović juče je u dva navrata detaljno pretresan od strane policije Srbije, prilikom ulaska i izlaska iz ove zemlje.

Ibrahimović je najprije doživio neprijatnost i maltretiranje na graničnom prelazu Špiljani, prilikom ulaska u Srbiju, gdje je zadržan više od sat vremena. Policija je bez bilo kakvog obrazloženja detaljno pretresla službeno auto koje koristi predsjednik Bošnjačke stranke.

– Bilo je očigledno da službenici policije imaju naređenje za takvo postupanje. Oni su se ponašali profesionalno, ali sam nepotrebno zadržan na granici, gdje su me dva puta izvodili iz automobila. Odradili su sve moguće provjere, čak su broj motora automobila provjeravali. Ovo je reakcija nadležnih organa i vlasti u Srbiji na usvojenu Rezoluciju o genocidu u Srebrenici. Mislim da ovo nije dobar put u pravcu osnaživanja dobrosusjedskih odnosa – kazao je Ibrahimović.

Predsjednik BS je juče imao radni sastanak u sjevernom dijelu Sandžaka. I u povratku, na drugom graničnom prelazu, policija je ponovo zadržala Ibrahimovića i ponovo vršila pretres automobila.

– Ako se ovako pripadnici policije odnose prema lideru nacionalne partije Bošnjaka, šta onda mogu očekivati građani koji svakodnevno prelaze granicu? Ovo je grubi nasrtaj na integritet ličnosti, ali i na poslanika Skupštine Crne Gore. Ovakvi napadi me sigurno neće pokolebati da nastavim sa dosljednim zalaganjem za građansku, evropsku, multietničku i antifašitičku Crnu Goru. Takođe, još snažnije ćemo raditi na saradnji i povezivanju dva dijela Sandžaka. Pozivam Ministarstvo vanjskih poslova da saopšti šta je preduzelo u pravcu zaštite poslanika Skupštine Crne Gore. Svjedoci smo da je ovo peti slučaj maltretiranja poslanika Skupštine Crne Gore od strane nadležnih organa Srbije. Podsjećam javnost da je ovo direktno kršenje Bečke konvencije, jer su poslanici prilikom kontrole pokazali diplomatski pasoš – kazao je Ibrahimović.

Nedavno su i poslanice Draginja Vuksanović, Božena Jelušić i Suada Zoronjić imale sličan tretman od srbijanskih vlasti, kao i poslanik SD-a Damir Šehović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije