Povežite se sa nama

Društvo

IMA SE, MOŽE SE: Spajić i Milatović savjetnici iz Beograda isplatili 14 hiljada eura za pola godine

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović angažovali su istu osobu da obavlja i organizuje poslove koji se tiču PR-a. Riječ je o izvjesnoj Duški Nedeljković iz Beograda, koja mjesečno prima po 1.250 eura u svakom od ovih ministarstava. Spajić je uz to, Duški Nedeljković plaćao i putne troškove, te troškove hotelskog smještaja.

Uprkos tome što ministarstva u Vladi Crne Gore, kao i mnoge druge institucije imaju sistematizovana radna mjesta za savjetnike za odnose s javnošću, te mnoge od njih imaju i po minimum tri službenika za taj posao, Milojko Spajić i Jakov Milatović odlučili su da svoje PR službe ”podignu na veći nivo” za ”samo” 14 hiljada eura za šest mjeseci, koje su isplatili Duški Nedeljković iz Beograda.

Portal Standard je na osnovu Zahtjeva za slobodan pristup informacijama dobio od Ministarstva ekonomskog razvoja i Ministarstva finansija i socijalnog staranja kopije ugovorazaključenih sa licem Duška Nedeljković.

MEK odnosno ministar Jakov Milatović je sa licem Duška Nedeljković zaključio Ugovor o djelu na period od 23.03.2021. godine do 27.01.2022. godine , da obavlja poslove koji se odnose na pružanje usluga u vezi organizacije medijskih strategija, održavanja javnih kanala komunikacije, implementacije strategije za odnose s javnošću, implementacija strategije za krizno i urgentno komuniciranje na dnevnoj bazi, implementacija strategije komunikacije unutar timova organizacije i saradnje sa medijima.

Mjesečna neto zarada predviđena ugovorom sa ovim Ministarstvom iznosi 1.250 eura. Oni su do sada, za četiri mjeseca isplatili Nedeljković 5 hiljada eura.

Kako su naveli iz Ministarstva ekonomskog razvoja u informaciji dostavljenoj portalu Standard, ovo Ministarstvo nije izvršilo isplatu putnih troškova na realaciji Beograd – Podgorica, kao ni troškove hotelskog smještaja. Ali jeste Ministarstvo finansija.

MIF odnosno ministar Milojko Spajić je takođe potpisao Ugovor o djelu sa Duškom Nedeljković kojim je angažuje na period od 27.01.2021. godine do 27.01.2022. godine, za isti opis posla.

Ugovorom sa MIF-om predviđena je ista mjesečna neto zarada od 1.250 eura. Što za ovih šest mjeseci iznosi ukupno 7,5 hiljada eura.

Spajić je za razliku od Milatovića, isplatio Duški Nedeljković putne troškove na relaciji Beograd – Podgorica u iznosu od ukupno 461,78 eura do 15. juna ove godine.

Dok je na ime troškova hotelskog smještaja Ministarstvo finansija Crne Gore njoj do 15. juna isplatilo ukupno 739,75 eura.

Bez troškova smještaja i puta u julu mjesecu, ukoliko ih je bilo, Duška Nedeljković iz Beograda je za šest mjeseci Vladu Crne Gore koštala 13.701,53 eura.

Na javnosti je da prosudi da li i koliko se angažovanje ove ekspertkinje odrazilo na promociju ova dva ministarstva, te komunikaciju sa javnošću.

Ugovor sa Ministarstvom ekonomskog razvoja – foto: Portal Standard
Ugovor sa Ministarstvom finansija i socijalnog staranja – foto: Portal Standard
Troškovi koje plaća Ministarstvo finansija i socijalnog staranja.Izvor, foto: Portal Standard

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Marta
Marta
22.07.2021. 13:30

Molim vas da posaljete upit ovim apostolima zasto nisu gradjanima isplacena obestecenja od restitucije? Vise od 10 godina svakog 15 jula su isplacivani oni koji imaju rjesenja! Da li oni uopste znaju da to postoji?!

Sponzor

Najčitanije